27 / 04 / 2024

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 



Halkalı - İstanbul Havalimanı metro hattı için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı sürdürülen metro hattında incelemeler yaptı. Hattın 24 kilometre uzunluğundaki İstanbul Havalimanı - Kayaşehir etabının Mart 2024’te önce hizmete açma hedefinde olduklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, kalan 7,5 kilometrelik kesimi kapsamındaki Olimpiyatköy, Halkalı Stadı ve Halkalı istasyonlarının da 2024 sene sonunda açılacağını ifade etti. 

2 MİLYAR 639 MİLYON EUROLUK EKONOMİK KAZANÇ

Uraloğlu, hattın 31,5 kilometre uzunluğunda olduğunu vurgulayarak 600 bin yolcunun seyahat edebileceğini ve ekonomik kazancın 2 milyar 639 milyon euro üzerinde olacağını belirtti. 

Ülke geneli ve İstanbul’daki raylı sistem çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Bakan Uraloğlu, yapımı devam eden projeler bittiğinde kentteki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,5 kilometreye yükselecek ve İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50’den fazlası bakanlık tarafından kazandırılacağını söyledi.

Halkalı - İstanbul Havalimanı metro hattının günde 600 bin yolcuyu saatte 120 kilometre hızla taşıyacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, Hattın işletmeye alınması ile; Göktürk - İstanbul Havalimanı arası 12 dakika, Kağıthane - İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakika, Tekstilkent - İstanbul Havalimanı arası 45 dakika, Başakşehir (Metrokent) - Kağıthane arası 48 dakika, Arnavutköy - Beşiktaş arası 36 dakika, Küçükçekmece - Kemerburgaz arası 50 dakikaya düşeceğini ifade etti.

İstanbul un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

2024 YILINDA KULLANIMA AÇILACAK

Hattın 24 kilometre uzunluğundaki İstanbul Havalimanı - Kayaşehir etabının Mart 2024'ten önce hizmete almak istediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, çalışmaların 7 gün 24 saat esasıyla aralıksız sürdüğü bilgisini verdi.

“Projemizin Kayaşehir istasyonuna kadar olan kesimini tamamlandığımızda, Başakşehir - Kirazlı Metro Hattı ve Bağcılar - Kirazlı - Başakşehir - Olimpiyatköy Metro Hattı ile entegrasyon sağlamış olacağız.” diye ifade eden Bakan Uraloğlu, hattın kalan 7,5 kilometrelik kesiminde bulunan Olimpiyatköy, Halkalı Stadı ve Halkalı istasyonlarının da 2024 sonunda açmayı planladıklarını söyledi.

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Çanakkale'de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'


Geri Dön