17 / 05 / 2024

adana Mimarlar Odası Şube Başkanı kim

adana Mimarlar Odası Şube Başkanı kim

Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. Başkan Mimar Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yaptı.

İmar affına Mimarlar Odası'nda tepki!

Türkiye genelinde tapusu olmadan yapılan gecekondular, apartmanlar, kaçak çıkılan katlar için af getirileceği açıklandı. Mimarlar Odası'ndan imar affı konusuna tepki geldi. 

Mimarlar Odası: AKM'yi yıkmak suçtur!

Yeni AKM projesine Mimarlar Odası'ndan itiraz geldi. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “AKM’yi yıkıma terk etmek de yıkmak da suçtur. Hukuki girişimde bulunacağız” dedi.

Mimarlar Odası'ndan Kültürpark projesi açıklaması!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark projesiyle ilgili yeni açıklamada bulundu. Odadan yapılan açıklamada ''Büyükşehir'i uyarmıştık'' ifadeleri yer aldı.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir imar planı açıklaması!

Mimarlar Odası, Anıtkabir’le ilgili 2023 Nazım İmar Planı incelemesini yaptı. Plana göre Anıtkabir alanın 100 bin metrekare alan konut alanı olacak.

Mimarlar Odası'ndan fotoğraf yarışması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

Mimarlar Odası'ndan yatay mimari raporu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yatay mimariden yanayım” açıklamasından sonra, Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde inşaata tepki!

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde gerçekleşmesi planlanan inşaat çalışmaları için öğrencilerden tepki geldi. Öğrenciler, bahçeye İmam Hatip yurdu yapılması planlandığını iddia etti.

İç Mimarlar Odası'ndan Çukurovalı gazetecilere ziyaret!

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Tugkan İnan Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Adana'nın sorunları ve projeleri konuşuldu.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun Kızılay İstasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak Güvenpark’taki minibüs duraklarının da yer altına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na cevap verdi.

adana Mimarlar Odası Şube Başkanı kim Haberi

adana Mimarlar Odası Şube Başkanı kim

Yeni dönem için seçilen şube yönetim kurulu üyeleri yaptıkları ilk toplantıda Başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirilirken başkan yardımcılığına Mimar Murat Ulaş, sayman üyeliğe Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, genel sekreterliğe Mimar Eren Tümer, üyeliğe ise Mimar Mine Kınalı, Mimar Nusret Baş ve Mimar Göksel Kireçci seçildi.Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Mimar Ozan Tüzün, “Şube seçimlerimizin; ülkemizde, meslek odalarının üzerindeki gölgeye, üst üste yapılan seçimlerin yorgunluğuna rağmen, hiç olmadığı gibi üç listenin görev alma yarışıyla, hiç olmadığı kadar yüksek bir katılımla demokrasi şöleni olarak gerçekleşmiş olması bizlere gelecek için büyük bir umut vaat etmektedir” dedi.

"ADANA KAN KAYBETTİ"

Tüzün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kentimizin değerli yöneticileri; Adana’nın giderek diğer kentler gibi kan kaybettiği, kent özelliğini yitirdiği üzülerek fark...