02 / 05 / 2024

Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı şeçildi!

Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı şeçildi!

Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. Başkan Mimar Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yaptı.



Yeni dönem için seçilen şube yönetim kurulu üyeleri yaptıkları ilk toplantıda Başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirilirken başkan yardımcılığına Mimar Murat Ulaş, sayman üyeliğe Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, genel sekreterliğe Mimar Eren Tümer, üyeliğe ise Mimar Mine Kınalı, Mimar Nusret Baş ve Mimar Göksel Kireçci seçildi.Mimarlar Odası  Adana  Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Mimar Ozan Tüzün, “Şube seçimlerimizin; ülkemizde, meslek odalarının üzerindeki gölgeye, üst üste yapılan seçimlerin yorgunluğuna rağmen, hiç olmadığı gibi üç listenin görev alma yarışıyla, hiç olmadığı kadar yüksek bir katılımla demokrasi şöleni olarak gerçekleşmiş olması bizlere gelecek için büyük bir umut vaat etmektedir” dedi.

"ADANA KAN KAYBETTİ"

Tüzün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kentimizin değerli yöneticileri; Adana’nın giderek diğer kentler gibi kan kaybettiği, kent özelliğini yitirdiği üzülerek fark ettiğimiz bir süreçtir. İmar planı, imar yönetmeliği çılgınlıkları, kent planı yapma, mekan oluşturma ilkesine galip gelmiştir. Bunu kırmak ve kent algısı yaratmak üzere hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Ekonomik, tarihi, coğrafik olarak kentimize ait tüm değerleri araştırmak ve değerlendirmek üzere meslektaşlarımızdan alacağımız güçle katkı sunarak mimarlık algısı yaratmak üzere işbirliği içinde olmak istiyoruz. Mimarlık mesleğinin toplum karşısındaki sorumluluklarının bilincinde olarak; kentimiz hakkındaki projeleri önceden öğrenmek, mesleğimizin gereklerini, meslektaşlarımızın tecrübeleri ile harmanlayarak sorumluluklarımızı kentimiz ve toplum için kullanmak amacındayız. İçinde bulunduğumuz ortamın sürdürülemez olduğunun farkındayız ve çözümün diyalog, dayanışma ve birlikte üretmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Bizler, ülkemiz, kentimiz ve mesleğimiz için sadece iyi bir şeyler yapmak istiyoruz.”


Hürriyet


Haber Adana Bölge'de şu şekilde yer aldı;


Mimarlar Odası Adana Şubesi yapılan 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. 


İLK TOPLANTIDA GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI

Yeni dönem için seçilen Şube Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları ilk toplantıda Başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirilirken Başkan Yardımcılığına Mimar Murat Ulaş, Sayman Üyeliğe Doç. Dr. 

Duygu Saban Ökesli, Genel Sekreterliğe Mimar Eren Tümer, Üyeliğe ise Mimar Mine Kınalı, Mimar Nusret Baş ve Mimar Göksel Kireççi seçildi. 


SEÇİM DEMOKRASİ ŞÖLENİ İÇERİSİNDE GEÇTİ

Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Başkan Mimar Ozan Tüzün," Şube seçimlerimizin; ülkemizde, meslek odalarının üzerindeki gölgeye, üst üste yapılan seçimlerin yorgunluğuna rağmen, hiç olmadığı gibi üç listenin görev alma yarışıyla, hiç olmadığı kadar yüksek bir katılımla demokrasi şöleni olarak gerçekleşmiş olması bizlere gelecek için büyük bir umut vaat etmektedir" dedi. 


HER ÜYEMİZİN FİKRİ ÖNEMLİDİR

Başkan Tüzün, "Üyelerimiz bilsinler ki; centilmence yapılan ve artık geride kalmış olan bu seçim yarışındaki mimarlar topluluğunun canlılığı bizlere birlikte üretmek için güç verecektir. Her üyemizin fikri önemli, her üyemizin katkısı değerlidir. Tüm üyelerimizin dayanışma içinde, fikirlerini açıkça iletebileceği Yönetim kurulu toplantıları ile sıklıkla yapılacak danışma kurulları, kent ve mesleki sorunlarımızla ilgili çözüm ve proje odaklı komisyon çalışmaları temel hedeflerimizdendir. Açık bir mimarlık ortamı oluşturmak, kentimiz, mesleğimiz için güçlü bir ses olmak istiyoruz" 

ADANA KAN KAYBETTİ

Tüzün, "Kentimizin değerli yöneticileri; Adana'nın giderek diğer kentler gibi kan kaybettiği, kent özelliğini yitirdiği üzülerek fark ettiğimiz bir süreçtir. İmar planı, imar yönetmeliği çılgınlıkları, kent planı yapma, mekan oluşturma ilkesine galip gelmiştir. Bunu kırmak ve kent algısı yaratmak üzere hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Ekonomik, tarihi, coğrafik olarak kentimize ait tüm değerleri araştırmak ve değerlendirmek üzere meslektaşlarımızdan alacağımız güçle katkı sunarak mimarlık algısı yaratmak üzere işbirliği içinde olmak istiyoruz. Mimarlık mesleğinin toplum karşısındaki sorumluluklarının bilincinde olarak; kentimiz hakkındaki projeleri önceden öğrenmek, mesleğimizin gereklerini, meslektaşlarımızın tecrübeleri ile harmanlayarak sorumluluklarımızı kentimiz ve toplum için kullanmak amacındayız. 

İçinde bulunduğumuz ortamın sürdürülemez olduğunun farkındayız ve çözümün diyalog, dayanışma ve birlikte üretmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Bizler, ülkemiz, kentimiz ve mesleğimiz için sadece iyi bir şeyler yapmak istiyoruz." diye konuştu. 


Adana Bölge 


Haber Adana Günaydın'da şu şekilde yer aldı;


Mimarlar Odası Adana Şubesi yapılan 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. Yapılan görev bölümünün ardından Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Tüzün, Adana'nın giderek diğer kentler gibi kan kaybettiğini 4p kent özelliğini yitirdiğini söyledi." İmar planı, imar yönetmeliği çılgınlıkları, kent planı yapma, mekan oluşturma ilkesine galip gelmiştir" diyen Tüzün, "Bunu kırmak ve kent algısı yaratmak üzere hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Kentimiz hakkındaki projeleri önceden öğrenmek, mesleğimizin gereklerini, meslektaşlarımızın tecrübeleri ile harmanlayarak sorumluluklarımızı kentimiz ve toplum için kullanmak amacındayız, içinde bulunduğumuz ortamın sürdürülemez olduğunun farkındayız ve çözümün diyalog, dayanışma ve birlikte üretmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Bizler, ülkemiz, kentimiz ve mesleğimiz için sadece iyi bir şeyler yapmak istiyoruz" diye konuştu. 

Yeni dönem için seçilen Şube Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları ilk toplantıda Başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirilirken Başkan Yardımcılığına Mimar Murat Ulaş, Sayman Üyeliğe Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, Genel Sekreterliğe Mimar Eren Tümer, Üyeliğe ise Mimar Mine Kınalı, Mimar Nusret Baş ve Mimar Göksel Kireççi seçildi. 


Adana Günaydın


Geri Dön