04 / 07 / 2024

Mimar Nusret Baş

Mimar Nusret Baş

Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. Başkan Mimar Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yaptı.

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

AFAD'a 25 milyon TL bağış yapan Nusret dünyaya seslendi!

"Saltbea" hareketiyle dünyada ünlenen Nusret Gökçe, AFAD'a 25 milyon TL bağışta bulunduğunu açıkladı. Bir video paylaşan Nusret, bakın dünyaya nasıl seslendi?

Mimar Başak Cengiz Ankara'da defnedildi!

Mimar Başak Cengiz, İstanbul Ataşehir'de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başak Cengiz, Ankara Yeni Mahalle'de defnedildi.

Mimar Mustafa Çiçek, Bağdat Caddesi'nde 30 bin metrekarelik konut üretimine imza attı!

Genç yaşına rağmen mimari ve iç mimarı çalışmalarında başarılı işlere imza atan, Mustafa Çiçek projeleriyle günümüz konut ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Mimar Ufuk Bahar başarı sırlarını ve yeni trendleri anlattı!

ngiltere ve Türkiye’de yüzlerce projeyi hayata geçiren Urbanist Architecture’ın kurucusu Mimar Ufuk Bahar konuğu olduğu MAG Dekorasyon dergisinde başarısının sırlarını anlattı…

İmar affından sonra mimar ve mühendisler de af istiyor!

Konya Yapı Denetimi Derneği Başkanı Mimar Selman Baş, projelerde sonradan yapılan değişiklikler sebebiyle yapı denetimi şirketlerindeki binlerce mimar ve mühendisin, 'Yapı Denetim Kanunu'na' aykırılık nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar yargılandığını hatırlattı.

Kulp Belediye Başkanlığı'na mimar alınacak!

Diyarbakır Kulp Belediye Başkanlığı'na mimar alınacak. Mimar kadrosunu başvurmak isteyen adaylar 28 Şubat-4 Mart 2019 tarihleri arasında Kulp Belediyesi'ne istenilen belgeleri teslim etmesi gerekiyor...

Türk mimar Emrah Sevimlisoy'un başarı hikayesi!

Londra’da yaşayan başarılı mimar Emrah Sevimlisoy, “Okurken her zaman çalıştım. Çünkü, çalışma olmayınca sadece okumanın bir anlamı yok” diye konuştu.

İnşaat mühendislerinden mimar başkana tam destek!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a ziyarette bulundu.

Mimar Halis Aydıntaşbaş vefat etti!

Mimar Halis Aydıntaşbaş vefat etti. Cenazesi 26 Eylül Çarşamba günü defnedilecek. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Çekmeköy Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi inşaatı başladı!

Çekmeköy Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde tahsis edilen arsada yeni bir aile sağlığı merkezi için inşaat çalışmalarına başladı...

Yüksek mimar Fatih Başar vefat etti!

Yüksek mimar, denizlerin ve teknolojinin Fatihi olarak anılan Fatih Başar hayatını kaybetti. 

Mimar Nusret Baş Haberi

Mimar Nusret Baş

Yeni dönem için seçilen şube yönetim kurulu üyeleri yaptıkları ilk toplantıda Başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirilirken başkan yardımcılığına Mimar Murat Ulaş, sayman üyeliğe Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, genel sekreterliğe Mimar Eren Tümer, üyeliğe ise Mimar Mine Kınalı, Mimar Nusret Baş ve Mimar Göksel Kireçci seçildi.Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Mimar Ozan Tüzün, “Şube seçimlerimizin; ülkemizde, meslek odalarının üzerindeki gölgeye, üst üste yapılan seçimlerin yorgunluğuna rağmen, hiç olmadığı gibi üç listenin görev alma yarışıyla, hiç olmadığı kadar yüksek bir katılımla demokrasi şöleni olarak gerçekleşmiş olması bizlere gelecek için büyük bir umut vaat etmektedir” dedi.

"ADANA KAN KAYBETTİ"

Tüzün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kentimizin değerli yöneticileri; Adana’nın giderek diğer kentler gibi kan kaybettiği, kent özelliğini yitirdiği üzülerek fark...