04 / 05 / 2024

adana mimarları

adana mimarları

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, gerçek mimarlığın bir toplumun kültürünün ifadesi olduğunu söyledi. Mimarlar Günü Adana'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.Mimar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı konu ile ilgili açıklama yapt

Adana'da Mimarlık ve İletişim semineri düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, Adana'da Mimarlık ve iletişim semineri düzenledi. Mimar Ozan Tüzün, açılış konuşmasını yaparak iletişimin her alanda önemli olduğuna dikkat çekti.

İç Mimarlar Odası'ndan Çukurovalı gazetecilere ziyaret!

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Tugkan İnan Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Adana'nın sorunları ve projeleri konuşuldu.

Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği konuşuldu!

Adana'da düzenlenen Tüyap İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları'nda Mimarlar Odası Adana Şubesi, kentsel dönüşümü anlattı. 'Kentsel Dönüşümde Adana Gerçeği' panelinde Mimar Sair Erhan Özbek'in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Adana'nın imar problemi artıyor!

Kentte uzun zamandır yaşanan imar problemlerinin eksilmeden devam ettiğini açıklayan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki karmaşa, sektörde yeni bir problemin oluşmasına neden olmuştur” dedi.

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi.

Adana'da kentsel dönüşümde insan hakları tartışılacak!

"Ölçek: İnsan" başlığıyla Kentsel Dönüşümde "İnsan Hakların"nın ele alınacağı panel düzenleyeceklerini bildiren Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panele tüm Adanalıları davet etti.

Adana Kentli Hakları paneli düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, son yıllarda yaygınlaşan ve ‘Kentsel Dönüşüm, Kentsel Rant, Kentsel Yenilenme’ gibi kavramların giderek kent olgusunu değiştirdiği dönemde kentli haklarının tartışıldığı “Kentli Hakları” paneli düzenledi.

Adana Kentli Hakları paneli düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, son yıllarda yaygınlaşan ve ‘Kentsel Dönüşüm, Kentsel Rant, Kentsel Yenilenme’ gibi kavramların giderek kent olgusunu değiştirdiği dönemde kentli haklarının tartışıldığı “Kentli Hakları” paneli düzenledi.

Adana Kent ve Kentli Hakları Paneli 21 Mayıs'ta!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün son günlerde gündeme oturan Kentsel Dönüşüm furyasında halkın daha bilinçli olması için "Kentli Hakları" paneli düzenliyor. Panel, 21 Mayıs 2016 Cumartesi Günü Saat 13.00'te gerçekleşecek.

TMMOB Mimarlar Odası 14. Dönem toplantısı Osmaniye'de yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası XIV. Dönem 1. Bölge toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Koordinesi Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği ev sahipliği yaptı.

Hüseyin Sözlü: Adana'yı geliştirecek projelere açığız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir araya gelen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ve kurul üyeleri, Adana'yla ilgili mimari, dönüşüm, imar ve şehir plancılığı konularına hakimiyetine hayran kaldıklarını söylediler.

Ozan Tüzün'den Adana'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan V. Tüzün, Adana’nın merkezinde yapılmakta olan kentsel dönüşüm ile 10 dairelik parsellere 20 daire yapılacak olmasını yaşam alışkanlıklarımız ve konforu bakımından sürdürülemez olduğunu söyledi.

adana mimarları Haberi

adana mimarları

Mimar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, yönetim kurulu üyeleri ile mimarlar Atatürk Parkı'nda anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. 

Oda Başkanı Bekir Kamışlı, uluslararası mimarlar birliği (UIA) tarafından bu yıl dünya mimarlık günü temasının "Sağlıklı Kentler. Mutlu Kentler" olarak belirlendiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Barınaktan kentsel boyuta kadar, bütün yerleşmelerin fiziksel ortamını oluşturan yapı üretimi ve mekan tasarımı işlevi olan mimarlık, yalnızca bina üretim süreci ile sınırlı değil, aynı zamanda taşıdığı sosyal sorumluluk nedeniyle herkes için yararlı ve önemlidir. Gerçekte mimarlık bir toplumun kültürünün ifadesidir. 

Kent olgusu; insanoğlunun tarihi boyunca ortaya koyduğu en önemli buluşlardan birisidir. Kentler dinamiktirler ve süreç içerisinde gelişirler, dönüşürler. Bu değişim bu dönüşümün sağlıklı olması, içerisinde yaşayan insanları mutlu etmesi de kente müdahale erkini elinde tutan...