24 / 07 / 2024

adana Misis Antik Kenti

adana Misis Antik Kenti

Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Mahmut Çelikcan, antik kentteki kazı alanında yetkililerden bilgi aldı. Çelikcan kazıya eylüle kadar ara verildiğini, 2012'den bu yana bin 100 metrekare alanın kazıldığını vurguladı...

Adana Tepebağ'da binalar restore edilecek!

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

Adana Sarıçam'da 11 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Adana 8. İcra Dairesi Müdürlüğü, Adana ili, Sarıçam ilçesi, Misis (Yakapınar) Mahallesi, 15651 ada 1 parselde yer alan fabrika kompleksini 11 milyon 9 bin 772 TL'ye icradan satıyor...

Adana Sarıçam'da 18.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

Adana 3. İcra Dairesi Müdürlüğü, Adana ili, Sarıçam ilçesi, Misis Mahallesi 15650 ada, 12 parsel sayılı 37 bin 149,05 metrekarelik fabrika binası ve arsasını 18 milyon 560 bin 780 TL'ye icradan satıyor...

Adana Sarıçam'da 15.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Adana İli, Sarıçam İlçesi, Misis Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 15 milyon 451 bin 271,81 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Adana’da 3 köprü için şantiye kuruldu!

Adana’da Cevat Yurdagül Bulvarını Yüreğir’e bağlayan köprü, Koza Bulvarını Seyhan’a bağlayan köprü, Misis Köprüsünün aşağısına olmak üzere üç farklı köprünün inşaatı için şantiye kuruldu.

Adana’da asırlık konaklar yenilenecek!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kayalıbağ Mahallesi’nde 9’u tescilli, toplam 31 binanın aslına uygun şekilde restore edilmesi ve antik kalenin turizme kazandırılması adına proje hazırladı. 

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Misis projesi turizmin gözdesi olacak!

Adana'da başlatılan 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesinde sona yaklaşılıyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi'nin bölge ve ülke turizmi açısında oldukça önemli olduğuna değindi.

Misis turizmin merkezi olacak!

Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi Adana'da ve dünyada ses getiriyor. Kazıların başlaması ile birlikte ortaya çıkan eserler 10 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlayacak.

Adana Şar Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor!

Adana'da ''Kilikya Komanası'' diye anılan Şar Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, antik kent ziyaretçilerini beklemeye başladı.

Anavarza Antik Kenti çift şeritli yol çalışmaları devam ediyor!

ADANA'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kentinde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Adana'da antik dünyanın ilk çift şeritli yolu bulundu!

Adana'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kenti'nde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Anavarza Antik Kenti'nde ilk etabın kazıları tamamlandı!

Adana'daki Anavarza Antik Kenti'nde yürütülen bu yılki arkeolojik kazı çalışmalarının birinci etabı tamamlandı. Çalışmalar, 20'si teknik personel 50 kişilik ekiple yürütülüyor.

adana Misis Antik Kenti Haberi

adana Misis Antik Kenti


Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Mahmut Çelikcan, antik kentteki kazı alanında yetkililerden bilgi aldı. Çelikcan, hazırladıkları proje doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile Adana Müzesi başkanlığında, İtalya Roma Ulusal Araştırma Konseyi'nden Prof. Dr. Anna Lucia D'Agata, Pisa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Giovanni Salmeri konsorsiyumunda 24 Eylül 2012'de kazılara başlandığını, yılda ortalama 5 ay çalışmanın sürdüğünü aktardı.


Kazıya eylüle kadar ara verildiğini, 2012'den bu yana bin 100 metrekare alanın kazıldığını vurgulayan Çelikcan, şu bilgileri verdi:


"Farklı dönemlere ait buluntularla Misis'in önemli bir kent olduğu anlaşılmıştır. Açılan bir bölümde, milattan sonra 7-9. yüzyıla ait erken İslami dönem kale kalıntıları ile yine aynı döneme ait bir cami olduğuna inandığımız bulgular söz konusu. O dönemde Misis'in adı, Al-Masisa olup, Ceyhan Ovası'nın tüm kontrolü buradan...