05 / 05 / 2024

adana otopark imar planı

adana otopark imar planı

Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, otopark alanı olarak ayrılan yerde paralı otopark hizmeti verecek. Bu iş için sokağın bir bölümü kapatıldı, diğer sokakta çekme mesafesi ihlal edildi.

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Adana'daki imar ve altyapı çalışmaları konut talebini artırdı!

"Adana Gayrimenkul Sektörü" başlıklı araştırmasına göre Adana'daki yapılaşma Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yoğunlaşıyor. 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Küçükçekmece Anadolu Sokak Zeminaltı Otoparkı imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Anadolu Sokak Zeminaltı Otopark Projesine ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

Uygulamalı imar planıyla otopark sorunu çözülecek!

Türkiye'de araç sayısının her geçen gün artması otopark sorununun doğmasına neden oluyor. Doğru imar planı ve çevre planlamasıyla sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Fatih katlı otopark yapılabilmesine ilişkin imar planı askıda!

Fatih İlçesi, Hasan Halife Mahallesi'nde tescil harici alana ( FTH-104 ) katlı otopark yapılabilmesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Başakşehir Fatih Terim Stadı Otoparkı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Fatih Terim Stadı Otoparkı Çevresi Geometrik Düzenleme ve Trafik Sirkülasyon Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı 21 Mayıs'ta askıya çıkarıldı.

Fatih Zeminaltı Otopark Projesine ilişkin imar değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih İlçesi'nde yapılacak Zeminaltı Otopark Projesine ilişkin imar değişikliği askıya çıkarıldı..

Gayrettepe Otopark Projesi imar planı değişikliği askıda!

Şişli İlçesi Gayrettepe Mahallesi Otopark Projesi 29 ada 31-32 ve 83 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı. 

Sancaktepe otopark projesi imar planı askıda!

İBB, Sancaktepe Emek Mahallesi'ndeki Sancaktepe Hastane Yanı Otopark Projesine ilişkin imar planını askıya çıkardı..

adana otopark imar planı Haberi

adana otopark imar planı

Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, otopark alanı olarak ayrılan yerde paralı otopark hizmeti verecek. Bu iş için sokağın bir bölümü kapatıldı, diğer sokakta çekme mesafesi ihlal edildi.


Adana'da yerel yönetimlerin yasalara aykırı imar uygulamalarının ardı arkası kesilmiyor. Bugüne kadar yaptıkları birçok imar uygulaması idare mahkemelerinden dönen belediyeler yeni yanlış kararlar almaktan çekinmiyor. Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, Büyükşehir belediyesi'nin karşı sokağındaki otopark alanında el birliğiyle büyük bir yanlışa imza attı. Düzenleme Ortaklık Payı'ndan (DOP) gelen ve imarda otopark olarak işlenen alan paralı otoparka dönüştürülüyor.


ORTAK PROJE

Adana'da yaşanan otopark sorununu çözmek için harekete geçen Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, ortak bir projede işbirliğine gitti. Projeye göre, Seyhan Belediyesi yer temin edecek Büyükşehir ise bu alana otopark kurulmasını sağlayacak. Yapılan anlaşmanın ışığında Seyhan Belediyesi, Büyükşehir...