01 / 05 / 2024

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği

İnşaat sektörünün Adana ekonomisinin lokomotifi olarak bilindiğini hatırlatan Süleyman Sönmez, "İlimizde modern şehircilik anlayışına uygun olarak bütüncül yaklaşımla yeşil alanlar, kentimizin tarihsel dokusu bozulmadan kent meydanları oluşturulmalıdır."

Bakan Kacır duyurdu! Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolar finansman desteği sağlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman sağlanacağını duyurdu.

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Adana'da 33 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 6 adet gayrimenkulü 33 milyon 20 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Adana'da 37.3 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 7 adet gayrimenkulü 37 milyon 322 bin 889 TL bedelle satışa çıkardı.

Ata GYO'nun Adana ve Giresun'daki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı!

Ata GYO'nun Adana Ceyhan ve Giresun Merkez'deki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı.

Adana Feke ve Saimbeyli için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Feke ve Saimbeyli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31478 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunlar istihdam edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) HİTAM Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunların istihdam edileceğini dile getirdi. 

MÜSİAD, Adana OSB'nin yanında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilmeleri için ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçirecek.

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Trabzon'daki sahil ve yaylalarda Karavan Park Projesi hayata geçirilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi, Trabzon'daki sahil ve yaylalarda uygulanacak olan "Karavan Park Projesi" hazırladı.

Adana, Mersin ve Hatay'da AVM'ler yeniden hizmette!

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Adana, Mersin ve Hatay'daki AVM'ler kapılarını yeniden açtı.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Haberi

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği
Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, enerji koridorundaki Ceyhan - Yumurtalık Bölgesi'nin avantajlarından yararlanılamadığına dikkati çekti. E.C.A. Serel, Capital ve Ekonomist Dergileri'nin işbirliğiyle Adana'da düzenlenen 'İnşaat 2023' paneline konuşmacı olarak katılan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Ceyhan-Yumurtalık bölgesinin nitelikli işgücü ve uluslar arası güçlü firmalara kavuşması gerektiğini vurguladı.

Bölgenin, enerji koridoru olarak planlandığını ancak istenen seviyeye ulaşılamadığını kaydeden Sönmez, "Bölgeye gelecek ulusal ve uluslar arası firmalar, nitelikli işgücü ve istihdam Adana'nın yaşanabilirlik seviyesini yükseltecektir" dedi.

Adana'nın ticaret ve turizme yönelik yeni projelere şiddetle ihtiyacı olduğunu söyleyen Sönmez, "Yapılacak yeni yatırımlar ve projeler önümüzdeki yıllarda toplu konut başta olmak üzere sanayi ve inşaat alanlarında bölgeyi cazibe merkezi yapacaktır. Tüm bunların gerçekleşmesi için yerel yönetimlerin kentin gelecek senaryolarını sayısallaştırmaları, daha planlı...