03 / 05 / 2024

adana sarmaşıklı cami

adana sarmaşıklı cami

Adana'da minaresi ve kubbesi sarmaşıklarla kaplı olan 83 yıllık Yeşil Cami, bahçesindeki onlarca çeşit çiçekle botanik bahçesini andırıyor. Camide 17 yıldır imamlık yapan Yakup Övenç, sarmaşıkların özellikle yazın sıcaktan koruduğunu söyledi.

6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Türkiye beşik gibi sallanıyor! Deprem uzmanı 6 ayrı fay hattına dikkat çekti!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adana ile ilgili 6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 6 ayrı fay hattına dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

Adana Yüreğir Belediyesi düğmeye bastı! Büyük dönüşüm ile depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!

Adana’nın Yüreğir Belediye Şehit Erkut Akbay Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Projeye ilişkin Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir bilgi verdi.

Son dakika! Adana’da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Aladağ ilçesinde göre 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Yaşanan sarsıntı çevredeki Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde ve Kayseri gibi kentlerden de hissedildi.

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğuna dikkat çekerek, bölgedeki deprem riskini değerlendirdi. Görür, İstanbul depremi ile ilgili de son dakika değerlendirmelerini paylaştı. 

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

Son dakika! Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde de hissedildi!

Adana'da sabah saatlerinde 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Adana’da 4,2 büyüklüğünde deprem oldu! İşte 11 Haziran 2023 AFAD ve Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Adana 11 Haziran Pazar günü sallandı. Bugün Adana ili Saimbeyli ilçesinde deprem meydana geldi. İşte bu ve 11 Haziran 2023 gününde olan depremlerin listesi!

Kahramanmaraş ve Adana peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi! 

Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde ve Adana'da ise 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından konuşan yer bilimci Naci Görür "Dikkatli olmak gerekir" dedi.

Son Dakika! Adana'da peş peşe iki deprem! 

AFAD'dan son dakika deprem açıklamasına göre Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.5  ve ardından 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

SON DAKİKA: Adana'da deprem oldu!

AFAD'ın verilerine göre, Adana'nın Saimbeyli İlçesi'nde bugün meydana gelen deprem 3.9 büyüklüğünde oldu. Depremin yerin 7 km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

Adana'da 3.9 ve 4.5'lik iki deprem!

Saimbeyli ilçesi, Adana'da, 11 dakika arayla Richter ölçeğine göre 3.9 ve 4.5 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Şimdilik herhangi bir olumsuz etki rapor edilmemiştir.

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra önemli açıklamalar yaptı. Bu depremin beklendiğini dile getiren Naci Görür, Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Adana Yüreğir'de 825 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık 8 iş yeri!

Adana ili Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana ili, Yüreğir ilçesi, Karşıyaka Mahallesi'nde yer alan 8 adet iş yerini satıyor. İşte o arsaların büyüklükleri ve fiyatları...

adana sarmaşıklı cami Haberi

adana sarmaşıklı cami



Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kışla Mahallesi'nde bulunan Yeşil Cami'nin üzerindeki sarmaşıkların yaklaşık 50 yıldır bulunduğu belirtilirken, mahallede oturanlar, bahçedeki çiçeklerin ve sarmaşıkların korunması için çaba sarf ediyor. Camide 17 yıldır imamlık yapan Yakup Övenç, sarmaşıkların özellikle yazın sıcaktan koruduğunu söyledi. Geçen yıl Adana'da düzenlenen en güzel cami yarışmasında da 2'inci olduklarını belirten Övenç, "Camimiz, yeşilliği ve güzelliği ile göz dolduruyor. Yeşilliği ve bahçesi sayesinde Adana'da bilinen bir cami olması bizi mutlu ediyor" dedi. Adana depreminde birçok minarenin zarar gördüğünü ancak sarmaşık kaplı olan minarelerinde çatlak dahi oluşmadığını belirten Övenç şöyle konuştu:


"Camimiz, botanik bahçesini andırıyor, her yanı yemyeşil. Benim buraya tayinim çıktığı zaman sarmaşıklar, minarenin yarısına kadar gelmişti. Şimdi, caminin hiç açık yeri kalmadı, tamamı sarmaşıklarla kaplandı. Şimdi tam olarak Yeşil...