13 / 05 / 2024

Adana üçüncü İdare Mahkemesi

Adana üçüncü İdare Mahkemesi

Adana 3’üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık bir milyarlık rantın oluşmasına neden olduğu öne sürülen imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

'Tiny house' yasağı mahkeme tarafından reddedildi!

İzmir'in Karaburun Belediye Meclisi tarafından ilçe sınırlarında 'tiny house' (tekerlekli küçük ev) konulmasını yasaklayan karar, İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi tarafınca iptal edildi.

Emlak Katılım Adana Küçüksaat şubesi hizmete açıldı!

Emlak Katılım, rotasını yeniden Türkiye'nin imalat sanayii bakımından dördüncü gelişen şehri olan Adana’ya çevirdi. Adana'da ikinci şubesini hizmete alan Emlak Katılım, Türkiye'de yılsonuna kadar 50 şube açmayı hedefliyor.

Adana’da gayrimenkulde değer arttı!

Dijital gayrimenkul okuryazarlığı konusunda sektörün öncüleri arasında yer alan GABORAS’ın sunduğu TVNET’te yayınlanan Gayrimenkul Ekonomisi programında GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, Adana’nın doların hızlı yükselişi karşısında gayrimenkulde değerinin arttığını açıkladı.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında son durum ne?

Doğuş GYO'nun Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine karşı dava açmıştı. Davalı Sarıyer Belediye Başkanlığı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi kararına karşı Danıştay Başkanlığı nezdinde temyiz yoluna başvurdu...

Adana Gayrimenkul Yatırım Fuarı 30 Kasım'da başlıyor!

Adana'da 4’üncü kere düzenlenecek Gayrimenkul Yatırım Fuarı, 30 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Adana HiltonSA Oteli'nde yapılacak fuar, yatırımcıları bir araya getirecek.

TOKİ Antalya 100'üncü Yıl spor tesislerinin imar değişikliği iptal edildi!

Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), 'kentsel ve bölgesel spor alanı' olarak planlanan 100'üncü Yıl spor tesislerinin imar değişti.

Nef'ten Adana'ya yatırım desteği!

İnşaat sektöründe öncü firmalar arasında olan Nef ve Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen “Ekonomi Zirvesi” Adana’da başladı. 9’uncusu düzenlenen zirvede Adana'ya yatırım çağrısı yapıldı.

TOKİ Adana Ceyhan sözleşme imzalama programı 2017!

TOKİ Adana Ceyhan'da konut sayısından az başvuru alındığından, başvuru sahipleri konut seçimi yaparak satış sözleşmelerini İdare tarafından belirlenen program dahilinde imzalayabilecek..

Adana'da mahkeme imar rantına dur dedi!

Adana 1’inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı’nın da yararlandığı imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Bursa İpekiş'teki yıkıma durdurma kararı!

BURSA 3’üncü İdare Mahkemesi, Atatürk’ün de katıldığı törenle 1 Ekim 1925’te temeli atılan Cumhuriyet dönemine ait simge yapılardan İpekiş’teki yıkımla ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdi. İpekiş’in yıkım sonrası 95 milyon liralık yatırımla termal otele dönüştürülmesi planlanıyor.

Adana Karataş ve Yumurtalık’ta turizm hamlesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karataş ve Yumurtalık ilçe belediyeleri, ÇKA’nın desteğiyle bölgede turizm altyapısının araştırılmasına öncülük etti.

Antalya Kaş'ın imar planına yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş ilçesi için hazırladığı 1/25 binlik imar planına Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Adana üçüncü İdare Mahkemesi Haberi

Adana üçüncü İdare Mahkemesi

Adana 3'üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kamuoyunda kişiye özel uygulama olduğu iddiasıyla tartışmalara neden olan CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Meclis kararını yargıya taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, savundukları değerlerin bir kez daha mahkeme tarafından doğrulandığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü hukuka uygun davranmaya davet etti.


RANT İDDİALARI

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz 2015'de Yüzüncü Yıl Mahallesi'ndeki Carrefour'un faaliyet gösterdiği 156 bin 821 metrekarelik ticaret alanı, MHP'li ve bazı CHP'li meclis üyelerinin oyuyla konut ve ticaret alanı olarak değiştirdi. Adana 1'inci İdare Mahkemesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planını iptal etmesine rağmen alınan bu kararın kişisel çıkar amaçlı ranta dönük olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar, SABAH Güney'in 11 Ağustos 2015 tarihli nüshasında "MHP-CHP rant...