27 / 04 / 2024

Adana Valisi Mustafa Büyük

Adana Valisi Mustafa Büyük

Adana Valisi Mustafa Büyük, kanaldaki işgale son verilmesi için talimat verdi. Mahkemede bu yönde karar aldı ama DSİ, Çukurova Belediyesi, ASKİ ve TEDAŞ kılını dahi kıpırdatmadı.

Adana Seyhan'a yeni hastane inşa edilecek!

TBMM sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Seyhan’ın güneyinde inşa edilecek bir Hastaneyle, bölge halkının ihtiyacının önemli ölçüde karşılanacağını bildirdi.

Adana İnşaat Fuarı açıldı!

TÜYAP Fuar Alanı 'nda ziyaretçilerini bekleyen fuarlar, 22 şubat pazar günü'ne kadar açık olacak. Adana İnşaat 2015 Fuarı da açıldı.

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

TOKİ açıkladı! Kahramanmaraş ve Hatay'da kalıcı konut çalışmaları devam ediyor...

Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından, "İlde 33 farklı noktada TOKİ çalışmasının sonucu 32 bin 609 konutun tamamlanacağını daha sonra Aralık ayında ise yaklaşık 4 ila 5 bin civarı konutu vatandaşların iskanına açılacağı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Adanalı depremzedeler için ilk aşamada 2 bin 200 konut geliyor!

Adana Valisi Süleyman Elban, 6 Şubat depreminden etkilenen kentin depremzedeler için 2 bin 200 konut yapmayı planladığını söyledi. 

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Adana Tepebağ'da binalar restore edilecek!

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Mustafa Varank: Adana'daki teknoparkın inşaat işleri hızlanmalı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Adana'daki teknoparkın inşaat işlerinin hızlanması gerektiğini söyledi.

Adana’da 459 projeden 128’i tamamlandı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bölgede uygulanan 459 projeden 128'inin tamamlandığını açıkladı.

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Adana Tarıma Dayalı İhtisas OSB için planlama!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından düzenlenen toplantıda Karataş ilçesinde kurulması planlanan, ’Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin planlama süreci konuşuldu.

Adana'daki iki devlet hastanesinin inşaatı Ocak'ta başlayacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan ve Yüreğir devlet hastaneleri inşaatının Ocak'ta başlayacağını açıkladı. Vali Demirtaş, yeni sosyal tesislerinin geniş bir alana yayıldığını ifade etti.

Çukurova'da küçük sanayi siteleri taşınıyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, küçük sanayi sitelerinin taşınması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

Adana Valisi Mustafa Büyük Haberi

Adana Valisi Mustafa Büyük

Dsi'ye ait sulama kanalının Beyazevler Mahallesi bölümünde yaşanan işgallere son verilmesini isteyen Adana Valisi Mustafa Büyük, zaman geçirilmeden bu yapıların yıkılması talimatını verdi. Konunun görüşüldüğü mahkeme de sulama kanalı üzerinde bulunan işgal yapıların yıkılması yönünde karar verdi. Ancak ne hikmetse DSİ, Çukurova Belediyesi, ASKİ ve TEDAŞ mahkeme kararını uygulamaktan kaçındı. Bu durum kamuoyunda çeşitli söylentilere neden oldu. 


ÇUKUROVA'NIN CAN DAMARI 

Çukurova'nın can damarı konumundaki DSİ'ye ait sulama kanalları 1969-1974 yılları arasında yapıldı. Kanalın çevresindeki alanlar kamulaştırılırken, kanal bölgesinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmedi. Yapılaşmanın yasak olmasına rağmen Beyazevler Mahallesi'ndeki kanalın kenarında çok sayıda işletme kuruldu. Mekan sahipleri, daha çok müşteri çekmek adına kanal üstüne köprü yapmaktan kaçınmadı. Çoğu işletme bu köprülere kilidi olan kapı bile koydu. 


İŞGALE GÖZ YUMULDU 

DSİ ve yerel yönetimler,...