01 / 05 / 2024

adana varda köprüsü james bond

adana varda köprüsü james bond

Adana' daki 102 yıllık köprüye turist ilgisi… James Bond serisinin son film Skyfall’ un bazı sahnelerinin çekildiği Adana’ daki Varda Köprüsü, ziyaretçilerin uğrak mekânı oldu.

Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı 4 yılda tamamlanamadı!

Temeli 30 Mart 2016'da atılan fakat aradan geçen 4 senede sadece üçte biri tamamlanabilen Adana'daki Devlet Bahçeli Köprüsü için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, destek beklediklerini belirtti...

Devlet Bahçeli Köprüsü için 2 defa borçlanma yetkisi verildi!

‘Devlet Bahçeli Köprüsü’ ile ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni köprü için yapılan borçlanmalar hakkında açıklamalarda bulundu..

Devlet Bahçeli Köprüsü'nden günde 60 bin araç geçecek!

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında Türkiye'nin en büyük köprülerinden biri olacak. İnşaatı devam eden köprünün her bir ayağında kullanılan malzeme ile 18 katlı bir bina dikilir...

İşbaraalp Aslan: Devlet Bahçeli Köprüsü Adana'nın itibar projesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı İşbaraalp Aslan, Devlet Bahçeli Köprüsü'yle ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı tam gaz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Gökoğlu kentte hayata geçirilen Devlet Bahçeli Köprüsü’nü inceledi.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Gökoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatında incelemeler yaptı. Devlet Bahçeli Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor.

Devlet Bahçeli Köprüsü için 240 milyon liralık borçlanma!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Devlet Bahçeli Köprüsü için 240 milyon lira borçlanma kararı çıktı. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yapılan borçlanmanın hizmetleri aktif hale getirmek için olduğunu belirtti.

Adana Sinanpaşa Köprüsü yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapatılan Seyhan Nehri üzerindeki Sinanpaşa Asma Köprüsü’nde gereken onarımı gerçekleştirdi.

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nde son durum!

Çalışmaların tamamen durduğu Devlet Bahçeli Köprüsü’nü, ulaşım hamlesi olarak duyuran Başkan Hüseyin Sözlü, birçok yere astırdığı afişlerle Adanalıları kandırıyor.

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Yapımı yılan hikayesine dönen Devlet Bahçeli Köprüsü’nde sonunda ilk kepçe vuruldu. Çalışmaların başlaması için 6 ay beklenen projenin ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu..

Devlet Bahçeli Köprüsü 1.5 yılda tamamlanacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, '' Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. '' dedi.

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü ile ilgili şok iddia!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 30 Mart’ta temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü’ne ilişkin eleştiriler yönelten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, köprünün onaylı bir projesinin bulunmadığını söyledi.

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün altyapı çalışmaları hızlandı!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin dev projeleri arasında yer alan bin 625 metre uzunluğundaki Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaat sahasındaki altyapı çalışmaları Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekiplerince yoğun şekilde yürütülüyor.

adana varda köprüsü james bond Haberi

adana varda köprüsü james bond


Tarihi yapıya 007 dopingi… Turistler, ‘Skyfall’da James Bond’un atladığı köprüyü görmek için Adana’ya geliyor.   


Adana'daki 102 yıllık köprüye turist ilgisi… James Bond serisinin son film Skyfall’un bazı sahnelerinin çekildiği Adana’daki Varda Köprüsü, ziyaretçilerin uğrak mekânı oldu. İngiltere, ABD, Rusya ve Fransa'dan gelen gruplar, tarihi yapıyı görmek için Adana'dan kalkan trenle Hacıkırı köyüne ulaşıyorlar. Filmde 007’yi canlandıran Daniel Craig'in köprüden düşme sahnesiyle hafızalarda yer edinen yapı, 1912’de İstanbul-Bağdat-Hicaz Demiryolu hattını tamamlamak üzere Almanlar tarafından inşa edildi. 


Türkiye gören üçüncü 007 

200 milyon dolar bütçeli 23. James Bod filmi ‘Skyfall’un bazı sahneleri İstanbul, Adana ve Muğla’da çekildi. Daniel Craig, Varda köprüsündeki düşme sahnesinde dublör kullandı. Dünya genelinde 1 milyar dolar hâsılat elde eden film, 1962’den bu yana Türkiye’de çekilen üçüncü (Rusya’dan Sevgilerle-Dünya Yetmez)...