23 / 05 / 2024

adanada alınan yeni kararlar

adanada alınan yeni kararlar

Adana ESOB’a bağlı Adana İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Bozkurt, şehirde kayıt dışı binlerce inşaatçının çalıştığına belirterek, haksız rekabete karşı mücadele edilmesini istedi.

Pegasus açıkladı! Pegasus Hava Yolları, 3-5 Mayıs'ta alınan biletleri indirimli satacak!

Pegasus Hava Yolları, 3-5 Mayıs 2024 tarihlerinde alınan biletleri indirimli satma kararı aldığını duyurdu. Buna göre, Pegasus yeni bir bilet kampanyasını açıkladı. Firma, 3-5 Mayıs 2024 tarihlerinde alınan biletlerle 13 Mayıs-9 Haziran 2024 tarihlerinde uçuş sağlanacak. Biletler yüzde 40 oranında i

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadın çalışanlara yeni haklar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde kadın çalışanlara yeni haklar getirdiklerini belirterek, "İşçi pozisyonunda nitelik tablolarındaki 'Kadın işçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri yeni sözleşmede kaldırdık." dedi.

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

İstanbul’daki binalardan alınan karot örneklerinden 2 bin yıllık deniz kabuğu çıktı!

İstanbul'daki binalardan alınan karot örneklerinin incelendiği laboratuvarda 2000 yılından önce yapılan binalarda deniz kabuğu görüldü.

Kripto para şirketleri için yeni zorunluluk!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni karar doğrultusunda kripto varlık hizmet sağlayıcıları gerektiğinde müşteriler tarafından  gerçekleştirilen işlemlerin gerçek faydalanıcı bilgisini bildirmesinin zorunlu olmasına karar verdi. 

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı TBMM gündeminde!

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı ile ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi!

İzmir depreminde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin adliyeye sevk edilmesine karar verildi. 

adanada alınan yeni kararlar Haberi

adanada alınan yeni kararlar

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek’i makamında ziyaret ederek, inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumu anlatan Bozkurt, özellikle Kanal, Yurt, Yeşilyurt, Sümer, Baraj Yolu, İbo Osman Caddesi üzerindeki yoğunlaşmış eski binaların kent estetiği ve sağlıklı yaşam açısından olumsuz bir tablo çizdiğine dikkat çekerek, bu bölgenin imara açılmasıyla yeni binaların inşa edileceğini, şehrin de daha modern görüntüye kavuşacağını söyledi.

Başkan Bozkurt, ayrıca ustalık, yetki belgesi olmayan binlerce insanın inşaatlarda çalıştığını, bunun sonucu olarak iş kazalarının sürekli arttığını, kalitesiz inşaatların vatandaşı da, kayıtlı müteahhitleri de rahatsız ettiğini söyledi. İnşaatlar denetlenerek, kayıt dışı çalışanların tespit edilerek, kayıt altına alınıp, eğitilerek belgelendirilmesini isteyen Bozkurt, "Adana’da Sarıçam ve Yüreğir’in dışında imarın kapalı olması büyük sıkıntı oluşturuyor. Seyhan’da arsa yok, varsa da çok pahalı. Bu da maliyet olarak...