28 / 04 / 2024

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...



Kiracılı olarak satın alınan bir evin satın alındıktan sora içerisindeki kiravcıyı çıkarabilmek için beraberinde büyük bir sıkıntılar getirebiliyor. Evi alan yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarmak isteyebilir fakat bu sürecin ne kadar sürebileceği merak konusu oluyor. Ev satın alıp kiradan kurtulmak isteyen bu kişiler birde  kiracı ile sorun yaşayabiliyorlar. Kiracı evden ne kadar sürede çıkarılır?

YENİ SATILAN EVDEN KİRACININ TAHLİYE EDİLMESİ!

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Bir evin satış işlemi yapılmışsa yeni ev sahibine kanun kiracıyı evden çıkarma hakkını sağlıyor. Öte yandan bu sürecin belirli bir sistemide var. Bu sistem içerisinde kurallara uyulmadığı takdirde kiracı evden maalesef çıkarılamıyor. Bu süreçte öncelikle tapu devrinin yapıldığı günden başlamak şartıyla otuz gün çerisinde kiracıya yeni ev sahibi tarafından yazılı belge gönderilmesi ve evden çıkması gerektiği bilgisi verilmelidir. Verilen bildirim kiracının eline yasal süre içerisinde geçmişse o zaman kira sözleşmesine bakılması gerekiyor. 

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Buna göre kira sözleşmesinin yıllık süresinin sona ermesine altı aydan kısa bir süre kalmışsa kira sözleşmesinin bitiminde, altı  aydan fazla süre kalmışsa altı ayın sonunda kiracının evi tahliye etmesi gerekmektedir. Kiracı kendisine tanınan kanuni zamanın dolmasından sonra evi tahliye etmeyebilir. Yeni ev sahibi bu süreçte kiracı aleyhinde tahliye davası açabilir fakat bu davadan önce artık arabulucu ile bu aşamasının aşılması gerekmektedir. Sonrasında ev sahibi dava açabilecektir. Bu durumda 1,5 - iki yıl sürecek bir hukuki süreç yaşanır. Bu da kiracının menfaatinedir.

Kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahibinin kiracı ile anlaşma yoluna gitmesi en mantıklı çözümdür. Kiracıyı anlaşarak evden çıkaran ev sahibi 2,5 yıl uğraşmak zorunda kalmayacaktır. Hatta bu durumda olan ev sahipleri kiracılarının taşınma masraflarını vermeyi ve ek ödeme yapmayı kabul etmekteler.

 

 

 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında 5 sene detayına dikkat! 

Geri Dön