09 / 05 / 2024

adanada inşaatlar durma noktasında

adanada inşaatlar durma noktasında

inşaat sektörünün Adana'da neden durduğunu ve arsaların neden kara borsa olduğunu sorduğumuz Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Giirsesli arsa bedellerinin çok yüksek olmasının inşaat sektörüne darbe vurduğunu belirtti.

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Emlak sektöründe KKTC’de fiyatlar ve satışlar düşüyor. İnşaatlar da durma noktasına geldi. İşte detaylar...

Cezaevi inşaatlarına ilişkin 2 sorun mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapımına başlandığı halde tamamlanamayan cezaevi inşaatları ile ilgili yazılı soru önergesi hazırladı..

Tamamlanamayan hastane inşaatları mecliste konu oldu!

Süresi içinde tamamlanamayan hastane inşaatları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor!

Sultangazi Belediyesi, eğitime yönelik yatırımlarını yeni üniversiteler ile devam ettiriyor. Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor.

Antalya Tonguç’ta kavşak inşaatları tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Projesi kapsamında Tonguç Caddesi üzerinde başlattığı hemzemin geçiş ve katlı kavşak inşaatları geçtiğimiz gün tamamlandı.

Halep Cerablus'ta konut inşaatları hızlandı!

Halep'in Cerablus ilçesinde, artan nüfus yoğunluğunun konut ihtiyacını karşılamak için yeni bina inşaatları hızlandı. Cerablus Fırat Kalkanı Harekatıyla kısa sürede yeni bir çehreye büründü.

Asım Akansoy: İşçi güvenliği yoksa inşaatlar durdurulmalı!

İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Bakan Saner’e göre denetim yapılırsa inşaatların tümü duracakmış. Eğer konu insan sağlığı ise, konu işçi güvenliği ise, konu insanların hayatı ise gerekirse tüm inşaatlar durdurulur” dedi.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Ertan Sapankaya: Konut inşaatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz!

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri dikkate alındığında 2017-2021 yılları arasında konut inşaatlarında İlk üç yılda yüzde 10 son iki yılda ise yüzde 12 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Suudi Arabistan'da inşaat durma noktasında!

Suudilerin, turizm sektörünü dini vecibelerden daha önemli gördüğü eleştirisini yapıyor. Son dönemde petrol fiyatlarının düşmesinin ardından inşaatların durma noktasına geldiği belirtiliyor.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Yoav Galant: Gush Etsyon'da inşaatlar yapılmalı!

İsrail İskan Bakanı Yoav Galant, Kudüs'ün güneyindeki Gush Etsyon'a ziyaret düzenledi. Bölgede yarım milyon yerleşimcinin yaşayacağını belirten Galant, "Gush Etsyon'da inşaatlar yapmamız gerekiyor. Burası tarihi ve stratejik önem taşıyor." dedi.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut inşaatları mayısta 1.16 milyon adete gerilemesine rağmen beklentileri aştı. İşte ayrıntılar...

adanada inşaatlar durma noktasında Haberi

adanada inşaatlar durma noktasında

Sermayesini bağlamak istemiyor Son dönemlerde inşaat sektörünün durgunluğu konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulanan Adana Müteahhitleri Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli arsa maliyetinin yüksek olmasından yakındı. Gürsesli "Ekonominin lokomotifi olan İnşaat Sektörü, Adana'da dar boğaza girdi, bunun en büyük etkisi arsa bedellerinin çok yüksek olması var olan arsaların kat karşılığı yerine satılmasının tercih edilmesi. Müteahhittin elindeki sermayesinde arsaya bağlamayarak durumun geçmesini beklemektedirler. 


Arsa üretilemediği için daire fiyatları yüksek Arsa maliyetinin yüksek olması nedeniyle İnşaat maliyetinin yükseldiğini söylemek mümkündür. Son tüketiciler arsa üretilmediğinden daha yüksek maliyetlere daire sahibi olmaktadırlar. Bu yüksek maliyetlerle daire satamayan Müteahhitlerimiz beklemeyi seçmişlerdir" diye konuştu. 


Karaborsa ortadan kalkar Adana Müteahhitler Birli Başkanı Sedat Teoman Gürsesli sektörün tekrar hareketlenebilmesi için belediyelerin yeni imar alanlar açması gerektiğini savundu. 


Sedat Teoman Gürsesli konuyla...