02 / 05 / 2024

Adanada yargı mensupları için eğitim tesisi

Adanada yargı mensupları için eğitim tesisi

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 7 kentte görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin faydalanacağı tesisisin kısa sürede hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Açığa alınan yüksek yargı mensuplarının mal varlıkları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, açığa alınan veya tutuklanan yüksek yargı mensuplarının mal varlıklarını ve imar rantı iddialarını meclis gündemine taşıdı..

Ahlatlıbel Parkı için son kararı yargı verecek!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kira sözleşmesi iptal edilen Ahlatlıbel Parkı ile ilgili yargının daha önce bir karar verdiğini ifade ederek, Ahlatlıbel'in Çankaya Belediyesi'nde kalmasının daha uygun olacağını söyledi.

AOÇ arazisi davası Yargıtay'a taşınıyor!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edilerek Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davanın reddedilmesi kararını Yargıtay'a taşıyacaklarını söyledi.

Arsa karşılığı daire satışında yargı ne diyor?

Sözcü Gazetesi'nin Olaylar, Sorunlar, Çözümler bölümünde "Arsa karşılığı daire satışında yargı ne diyor?" konusu üzerinde duruldu. İşte o yazı...

Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süreç!

Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe ve çevresinde bir süredir 6306 sayılı Kanun gereği ACELE KAMULAŞTIRMA işlemlerine başlamış bulunmaktadır. Peki Fikirtepe'deki acele kamulaştırmada yargısal süre. nasıl ilerliyor?

Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi!

Çukurova Belediyesi'nin tartışmalara neden olan Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi. Kararın iptali için açılan davada mahkeme, 'yürütmenin durdurulması' talebini oybirliğiyle reddetti.

Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması tartışması yargıya taşındı!

Ankara Bulvarının trafiğe kapatılması tartışmasında karşı karşıya gelen Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ankara ili ve ilçeleri Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği arasındaki gerginlik yargıya taşındı.

İzmir kentsel dönüşüm planı yargıda!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2012 yılında ilan edip geçen Haziran ayında onayladığı, 550 hektarlık kentsel dönüşüm plânı, TMMOB'a bağlı altı meslek odası tarafından yargıya taşındı.

Aziz Kocaoğlu imar davasından yargılandı!

Aziz Kocaoğlu ile bazı eski ve yeni ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Partili ve CHP'li üyelerinin aralarında bulunduğu 128 sanığın 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davaya devam edildi.

Adana'da nazım imar planının iptali yargıya taşındı!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 1/25.000'lik nazım imar planının iptal etmesi yargıya taşındı. TMMOB Mimar Odası Adana Şubesi, İdare Mahkemesine başvurarak, planı iptal eden meclis kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmasını talep etti.

Konut kredisi yeniden yapılandırma yargıtay kararı!

Bankalar konut kredisi yeniden yapılandırma işlemi için tüketiciden bazı masrafların tahsili talep edebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma yargıtay kararı!

İzale-i şuyu yargılama giderleri!

İzale-i şuyu davasını açan taraf maktu bir dava harcı ödüyor. Peki, izale-i şuyu masrafları nelerdir ? İşte, izale-i şuyu yargılama giderleri!

Ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Ortaklığın giderilmesi davası genellikle aynı mülkün bir kaç kişi tarafından hak sahibi olunduğunda tarafların anlaşmazlığı sonucu açılan dava olarak biliniyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Adanada yargı mensupları için eğitim tesisi Haberi

Adanada yargı mensupları için eğitim tesisi


Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çevre il ve ilçelerde görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği 'Adliye Eğitim ve Ek Tesisi' yaptırılacak. Projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak tesiste, turizm ve otelcilik eğitimi verilecek olan hükümlüler görev alacak. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Projeyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu tesis, bölgemizdeki yaklaşık 20 bin personelin ve ailelerine hizmet verecek. Mimarisiyle de ilimize değer katacağını düşündüğümüz eğitim tesisini bir an önce tamamlayıp, hizmete açmayı düşünüyoruz" dedi. 


EN BÜYÜK İŞLETME OLACAK 

Türkiye'de hizmet sektöründe hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme olacak tesis, Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde Seyhan Baraj Gölü manzaralı Adalet Bakanlığı'na tahsisli arsaya yapılacak. Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü'nce 7 bin 564 metrekare arsa üzerine...