06 / 05 / 2024

Adanaki arsaların imar durumu

Adanaki arsaların imar durumu

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentteki bakir arsaların imara açılamaması nedeniyle ev fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

Çinliler Atça'nın imar planını örnek alacak!

Aydın Sultanhisar Belediyesini ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang Eyaleti Hangzhou Şehrinden gelen heyet, deprem sonucunda yıkılan yapıların yerine, Atça’nın imar planından esinleneceklerini söyledi.

Galatasaray Florya ve Riva arsalarının akıbeti belli oldu!

Galatasaray Florya ve Riva arsalarının akıbeti belli oldu. 4 Aralık'ta imzalanan protokole göre, Florya Galatasaray'da kaldı, Düşler Vadisi Riva projesi ise devam edecek...

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

İBB Bağcılar ve Pendik'teki arsalarını satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bağcılar ve Pendik'te yer alan 2 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam bedeli 201 milyon 113 bin 997 TL olarak belirlendi.

Elbistan Şeker Fabrikası’nın arsasının imar planları onaylandı!

Elbistan Şeker Fabrikası’nın arsasının imar planları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Samsun'da Milli Emlak arsalarının kiralama ihalesine fesat karıştırıldığı iddiası!

Milli Emlak'a ait arsaların kiralanması ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla aralarında Samsun Milli Emlak Daire Başkanı'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı...

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Galatasaray Florya arsasının imar planı değişikliği askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Abdullah Paksoy: Elbistan'ın imar sorunu çözülecek!

Millet İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy, ‘Bereket ve Samimiyet’ parolasıyla hazırladığı projelerini açıkladı. Paksoy, Elbistan'ın imar planı sorununun çözüleceğini söyledi.

Alper Taşdelen: Çankaya'nın imar sorunu çözülecek!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, Seçim İletişim Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Taşdelen, Çankaya'nın imar sorununu çözeceğini söyledi.

İstanbul Havalimanı'na gidecek iki metro hattının imar planları onaylandı!

İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarının imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

Adanaki arsaların imar durumu Haberi

Adanaki arsaların imar durumu

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentteki bakir arsaların imara açılamaması nedeniyle ev fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Arsanın Adana'da inşaat sektöründe en önemli unsur haline geldiğini belirten Biçer, bunun çözümü için tüm belediyelerin ortak hareket etmesi gerekliğini belirtti. Biçer. "Adananın imar problemleri nedeniyle inşaat sektöründe en önemli gider arca maliyetidir. Adananın en büyük sorunlarından bir tanesi plansızlık. Bir plan yapamıyoruz onun altında da uygun projelendirmiyoruz. Mesela Adana'nın yapması gereken belediyelerin yapması gereken, konut arsa alanı üretmek. Şimdi mevcut kent merkezindeki yerlerimiz çok değerli" dedi. 


UZUN VADELİ PROJELER 

Adananın uzun yıllar uygulanacak projelere ihtiyacı olduğunu belirten Biçer "10-15 yıl sonra kent ne tarafa doğru kayacak tarzında bir stratejik plan olmuş olsa. en azından bu Nazım Biçer sektörde olanlar buna göre...