02 / 05 / 2024

adanalı müteahittler

adanalı müteahittler

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 'Kamuda Şeffaflık Paketi' içerisindeki İmar Kanunu ile ilgili yapılacak yasal düzenlemelere destek verdi.

Soner Çetin'den Adanalı müteahhitlere uyarı!

Kentsel dönüşümde önceliğin Adanalı müteahhitlerde olduğunu söyleyen Akamder Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kentsel dönüşümü TOKİ haricinde, müteahhitlerinde yapması gereğini dile getirildi.

Adanalı müteahhitler altyapı sıkıntısı çekiyor!

İş adamı Ali Uğur Akbaş, Adana'da inşaat ve müteahhitlik sektörünü değerlendirdi. Akbaş, müteahhitlerin en büyük sıkıntısının altyapı olduğunu belirtti.

Adana Sinema Müzesi’nin ek binası açıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, önemli afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi’ne ek bina kazandırdı.

Seyhan'daki dönüşümü Adanalı müteahhitler yapacak!

Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Şehmus Uçar:"Bizim en büyük projelerimizden biri Yeşil Seyhan olarak adlandırdığımız kentsel dönüşüm projesi. Seyhan'a TOKİ'yi sokmayacağız. Seyhan'da Adana'daki müteahhitlerimizle çalışacağız." dedi.

Hüseyin Sözlü'den Adanalı müteahhitlere yatırım çağrısı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği’nin (AYAMDER), geleneksel kahvaltılı toplantısına konuk oldu. Sözlü, müteahhitleri Denizli ve Mithatpaşa mahallelerine yönelmeye davet etti.

Adana Şambayadı'daki imar sorunu çözüm bekliyor!

Adanalı müteahhitler, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'den Şambayadı arsalarının imara kazandırılması yönünde dosyayı bir an önce Tapu Müdürlüğü'ne göndermesini istiyor.

Adanalı Müteahhitler kahvaltıda buluştu!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a mania sorunun çözümünde gösterdiği çaba nedeniyle, onur plaketiyle teşekkür etti. TOplantıda inşaat sektörü masaya yatırıldı.

Adana'daki arsa sorunu çözüldü!

İmarlı arsa bulunamadığı için Adana'da ev fiyatları, İstanbul'daki boğaz manzaralı evlerle aynı fiyata satılmaya başlarken, Adanalı müteahhitler için çözümünü buldu.

Müteahhitler Adana'daki arsa sorununu çözdü!

İmarlı arsa bulunamadığı için Adana'da ev fiyatları, İstanbul'daki boğaz manzaralı evlerle aynı fiyata satılmaya başlarken, Adanalı müteahhitler için çözümünü buldu.

Adanalı müteahhitler yeni arsa bekliyor!

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, "İmarlı arsa sıkıntısı fiyatları yükseğe doğru tetikliyor. İmara kapalı arsaların açılması bu sıkıntıyı ortadan kaldırır, fiyatları düşürür." dedi.

Adana'da kaldırım sıkıntısı ne zaman çözülecek?

TEDAŞ ekiplerinin bozduğu kaldırımlar yeniden yapılmayınca Adanalılar çileden çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 aydır kendilerini oyaladığını söyleyenler, "Yeter artık yapın şu kaldırımı" dedi.

Adanalı inşaat mühendisleri endişeli!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, 'Marmara Depreminin 16. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu, Türkiye ve Adana'daki deprem gerçeğine dikkat çekti.

Adanalı müteahhitler suriyelilere yardım tuzağıyla dolandırıldı!

Adana’da, telefon dolandırıcılarının, belediyenin üst düzey yöneticilerinin adını kullanarak aradıkları müteahhitleri, "Suriyelilere yardım yapacağız" bahanesiyle dolandırdığı ortaya çıktı.

adanalı müteahittler Haberi

adanalı müteahittler


İmar Kanunu'nda yapılacak değişiklikleri incelediğini bildiren Murtaza Kılçık, "Gecikmelerde mağduriyete yol açan imar uygulamaları çok adil ve hızlı olacak. Bürokratik süreç ve engeller kalkacak. Planı değişiklikleri nedeniyle oluşan değer artışından belediyeler pay alacak. Bu pay, kentsel dönüşüme aktarılacak. İmarla ilgili anlaşmazlıklar ve belirsizlikler sona erecek. Plan değişikliği rutin bir işlem olmaktan çıkacak çünkü imar planlarına bağlanacak" dedi. Yasa yürürlüğe girdiğinde inşaat sektörünün çok olumlu etkileneceğini belirten Murtaza Kılçık, "Mevcut sorunlar aşılacak ve inşaat sektörü daha da hareketlenecek" diye konuştu. 


'5 milyon riskli konut var' 


Yasal değişikliklerin mevcut imar tıkanıklarının önünü açacağını ve anlaşmazlığa yol açan yasal boşlukları ortadan kaldıracağını aktaran Kılçık, şunları kaydetti: "Belediyelerin özellikle hazine arazilerinde yaptığı imar ve plan uygulamalarında anlaşmazlıklar yaşanıyordu. 


Hazine, yasal boşluklar nedeniyle düzenlemelere karşı dava açıyordu...