06 / 05 / 2024

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Hattı projesi için evler mi yıkılacak

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Hattı projesi için evler mi yıkılacak

Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Kartepe ve İzmit'teki mahallelerin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösterdi.

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

İETT'ye son gelen zamdan sonra tek geçiş fiyatı ne kadar oldu? İşte İETT güncel tek geçiş fiyatı...

İstanbul'da akaryakıt ücretlerinin artışı gerekçe gösterilerek toplu ulaşıma yüzde 40 oranında zam yapıldı. Bu kararın ardından tek geçiş fiyatları merak edilmeye başlandı. Peki İstanbul'da tek geçiş ne kadar? İşte detaylar...

Köprü geçişlerinde yeni dönem!

İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak zamlı fiyatlarla beraber köprülerde, her iki yönde de geçiş ücreti alınacak. 

Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi Güzergah Değişikliği Sonrası'na ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Kuzey Marmara Otoyolu Sancaktepe Geçişine ilişkin imar planı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Marmara Otoyolu Sancaktepe Geçişine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..

Kanal İstanbul tamamlandığında boğazlarda geçişler nasıl olacak?

2. Osmanlı Coğrafyası Uluslararası Arşiv Kongresi, 20-24 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek. 63 ülkeden akademisyenin katılacağı kongrede, 'asırlık sorunlar' görüşülecek. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında boğazlarda geçişlere nasıl izin verileceği anlatılacak.

Arnavutköy Deliyunus Mevkii Karayolu Geçişi imar planı askıda!

İstanbul Arnavutköy İlçesi, Deliyunus Mevkii Karayolu Geçişine ait Karayolları tarafından hazırlanan imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş dönemi başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Mahmutbey gişelerinin serbest geçiş sistemine geçişi vardı, dün gece itibarıyla güney tarafını bugün öğle saatleri itibarıyla da kuzey tarafında serbest geçiş sistemine geçildi." dedi.

Mahmutbey’de serbest geçiş çalışmaları başladı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘şişe başı’ olarak tanımladığı İstanbul Mahmutbey’deki gişelerde ‘serbest geçiş’ için 2 ay sürecek çalışmalar önceki gün başladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş" köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle köprüden geçişler 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacak.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Hattı projesi için evler mi yıkılacak Haberi

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Hattı projesi için evler mi yıkılacak

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı Kocaeli Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve MGS Proje Müşavirlik ve Mühedislik firması Proje Koorditörü Metin Öz katıldığı ÇED toplantıda Öz, yurttaşların tepkileriyle karşılaştı. Kartepe'de Uzunbey, Sarımeşe, Ertuğrul Gazi ve Ataevler mahalleleri sakinleri, İzmit'te ise Çayırköy, Durhasan, Solaklar, Tepeköy ve Sepetçi mahallelerinin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösteriyor. 


Fabrikaları yıksınlar 

Tepki gösteren Kartepeli yurttaşlar projenin POSCO ve yanında bulunan fabrikalara dokunulmaması amacıyla hat üzerinde bir U çizildiğini savundu. Ertuğrul Gazi Mahalle Muhtarı Yücel Turak, "Fabrikalara dokunulmaması için Kartepe'yi dümdüz ediyorlar. Bu kadar insan evsiz kalacağına fabrikaları yıksınlar. Bunca insan mağdur edilmesin. Benim mahallemde sadece 80 hanenin evi ve bir cami...