07 / 07 / 2024

Adi konkordato ne demektir

Adi konkordato ne demektir

Adi konkordato ile ilgili esaslar İcra Ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki adi konkordato nedir? Adi konkordato teklifi nereye yapılır? Konkordato talebinin nazara alınması şartları nelerdir?

Konkordatoda en yüksek risk inşaat sektöründe: İnşat firmalarının 44'üne konkordato kararı çıktı!

Bu senenin ilk altı aylık döneminde konkordato başvurularında geçici mühlet kararı verilen şirket sayısı 605’i buldu. En yüksek riskin tekstil ve inşaatta olduğu belirtildi. 

Bugüne kadar 30 milyar TL'lik iş bitiren Özsoy Grup konkordato talep etti!

Aralarında İncirlik Üssü’ndeki bir projenin de yer aldığı 150 kadar dev projede imzası bulunan Özsoy İnşaat'ın 3 şirketi için konkordato talep edildi.

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

Metsan İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

Yaklaşık 2 sene önce İstanbul'da Nexus projesini hayata geçiren Metsan inşaat'ın konkordato ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta şirketin konkordato süreci tamamlandı ve bankalarla uzlaşma sağlandı. Peki ne oldu? İşte detaylar...

Şadi Yazıcı'dan kentsel dönüşüm ve deprem tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, son 6-7 yılda yüzlerce daireyi dönüştürdüklerini belirterek, “Bu kadar dönüşüm yaparken, ‘Başkanım ne sorun yaşıyorsunuz?' diye sorulmadan sadece ve sadece eleştirdiniz. Bir bina yıkılacaksa üç beş kişinin rant kavgasına asla müsaade etmeyeceğim" dedi.

Şadi Yazıcı’dan CHP’ye betonlaşma tepkisi!

Tuzla Belediye Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun öne sürdüğü, “Tuzla’yı betonlaştırıyorsunuz” eleştirilerine tepki gösterdi. 

AC Yapı resmen konkordato istedi!

Ali coşkun tarafından Ocak 2008'de kurulan AC Yapı resmen konkordato istedi. Şirket bugüne kadar Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza attı...

Sitaş Müteahitlik konkordato talep etti!

Bugüne kadar onlarca projeye imza atan Sitaş Müteahitlik Müşavirlik Ve Mühendislik Limited Şirketi konkordato talep etti...

Egezemin İnşaat konkordato talep etti!

İzmir'de faaliyet gösteren ve bugüne kadar sayısız projeye imza atan Egezemin İnşaat Mühendislik Tic. A.Ş. konkordato talep etti...

Hedef Yapı konkordato talep etti!

1997 yılında kurulan Hedef Yapı mali anlamda sıkıntı süreç geçiyor. Konkordato talebinde bulunan şirket, yurt içi ve yurt dışında bugüne kadar onlarca projeye imza attı...

KSC Yapı ve İNADA Çelik konkordato istedi!

1994 yılında kurulan KSC Yapı ve İNADA Çelik, mali sıkıntı yaşaması nedeniyle konkordato talep etti. Firma, bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirmişti.

Konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

Birçok şirket konkordato başvurusu yapıyor. Başvuranlar arasında inşaat şirketleri de bulunuyor. Peki, konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

AC Yapı da konkordato talebinde bulundu!

2008 yılında gayrimenkul sektörüne giren ve bugüne kadar İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle dikkatleri üzerine çeken AC Yapı mali anlamda sıkıntılı bir sürece girdi. Şirket resmi olarak konkordato talebinde bulundu...

Adi konkordato ne demektir Haberi

Adi konkordato ne demektir

Adi konkordato nedir?

Konkordato; Borçlunun alacaklılarının üçte iki çoğunluğuyla yaptığı ve onu kabul etmeyen diğer alacaklıları da bağlayan, alacaklıların alacağın belli bir yüzdesinden vazgeçtiklerini veya alacağın vadesini uzattıklarını ya da taksite bağladıklarını belirleyen anlaşma olarak karşımıza çıkıyor.


Adi konkordato ile ilgili esaslar İcra Ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki adi konkordato nedir? Adi konkordato teklifi nereye yapılır?


Konkordato talebi

Konkordato hükümlerinden yararlanmak isteyen herhangi bir borçlu, icra mahkemesine gerekçeli bir dilekçe ve bir konkordato projesi verir. Bu projeye ayrıntılı bir bilanço, gelir tablosu ve defter tutmaya mecbur şahıslardan ise defterlerinin durumunu bildiren bir cetvel ekler. Bu cetvelde, özellikle Türk Ticaret Kanununun 66 ncı maddesi hükmünce tutulması mecburi olan defterlerin hepsinin tutulmuş olup olmadıkları gösterilir.


İflâs talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, icra mahkemesinden...