05 / 05 / 2024

adıyaman atatürk barajı ne zaman temizlenecek

adıyaman atatürk barajı ne zaman temizlenecek

Adıyaman Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi ve Atıksu Kolektör hattının inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Projenin 6 Haziran 2015 tarihinde tamamlanması planlanlanıyor...

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların yapımı devam ediyor. TOKİ'nin özenle ve detaylı çalıştığı Örenli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki yüz kırk konut Cumhuriyet’in 100. yılında hak sahiplerine teslim edilecek.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Türk Kızılay'dan Adıyaman'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Bahçelievler Mahallesi, 1201 ada, 35 nolu parselde inşaat yapım işi ihale edecek.

Türk Kızılay'dan Adıyaman'da kat karşılığı inşaat ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü Adıyaman'da kat karşılığı inşaat ihalesi yapıyor. Firmaların ihale zarflarını en geç 04.09.2020 günü saat 11:00’a kadar Türk Kızılay Adıyaman Şube Başkanlığına göndermiş olmaları gerekiyor.

TOKİ Adıyaman Kahta Koçali Barajı Ana İletim Hattı inşaatı ihalesi 29 Haziran'da!

Adıyaman Kahta Koçali Barajı Ana İletim Hattı ve Sulaması İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 29 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Atatürk Havalimanı’nda inşa edilen sahra hastanesinin enerjisi Trafo1920’den!

Koronavirüsle mücadelede Atatürk Havalimanı’nda yapılan sahra hastanesine enerji fırsatı sunacak trafo merkezi tamamlanıp Trafo1920 adıyla bugün teslim edildi.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

MOSDER, Atatürk Havalimanı'na talip!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini kaleme aldıkları bir mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan’a gönderdi. Dernek, Atatürk Havalimanı’nın kendilerine yeni fuar alanı olarak tahsis edilmesini talep etti...

Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesi için ilk adım yarın atılıyor!

Millet Bahçesi hazırlıkları kapsamında Atatürk Havalimanı apronunda faaliyetleri sona eren tesislerin ve binaların 1 milyon 950 bin TL'lik yıkım ihalesi yarın gerçekleştirilecek... 

Adıyaman Koçali Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Adıyaman'daki Koçali Barajı inşaatı nedeniyle baraj gölü altında kalan bazı yerleşim yerlerinin yerinin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

adıyaman atatürk barajı ne zaman temizlenecek Haberi

adıyaman atatürk barajı ne zaman temizlenecek


Adıyaman Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi ve Atıksu Kolektör hattının inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 


Kentin önemli çevresel sorunlarından birisine daha son verebilmek için Adıyaman Atıksu Projesi’nin hazırlandığını ve yürürlüğe konulduğunu belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, “İlimizde toplanan atıksu hiç arıtılmaksızın doğrudan doğruya Cumhuriyet tarihimizin gözbebeği olan Atatürk Baraj Gölü’ne akmaktadır. Hiç arıtılmaksızın Atatürk Baraj Gölü’ne dökülmesi ciddi bir sorun yaratmaktadır. Atıksu Projesi bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanmış ve yürürlüğe konulmuştur. Bu projenin tamamlanmasından sonra kentimizin atık suyu, arıtıldıktan sonra Atatürk Baraj Gölü'ne boşaltılacaktır ve bu sayede baraj gölü sularının lönlenmiş olacaktır.” dedi.


Projenin Avrupa Birliği destekli hazırlandığını belirten Başkan Büyükaslan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu projenin 6 Haziran 2015 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Proje, atıksu arıtma...