08 / 05 / 2024

adıyaman Gıda İhtisas OSB

adıyaman Gıda İhtisas OSB

Adıyaman'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman depremi açıklaması! Artçı bir deprem! Çok yakınında...

Prof. Dr. Naci Görür Adıyaman'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından ilk açıklamayı yaptı. Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

SON DAKİKA! Malatya ve Adıyaman’da peş peşe deprem! İki il birden sallandı!

6 Şubat depremlerinin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ederken, az önce yine Malatya ve Adıyaman’da peş peşe artçı sarsıntı meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, önce Malatya’da 3.7 şiddetinde ve daha sonra Adıyaman’da 3.3 şiddetinde iki artçı sarsıntı yaşandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

SON DAKİKA: Malatya ve Adıyaman'da peş peşe deprem oldu! Az önce deprem mi oldu? Son depremler!

Son dakika: Malatya ve Adıyaman'da hafif şiddette depremler meydana geldi. Malatya'nın Doğanşehir ilçesi ile Adıyaman'ın Sincik ilçesinde gerçekleşen depremler birbirine benze özellikler gösterdi.

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde yaptığı açıklamada 81 ilin tamamında dönüşüm seferberliği içinde olduklarını söyledi.

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman’da konuştu, çiftçiye müjdeli haber verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, sarmalı kıyılmış tütündeki yüzde 55 olan ÖTV’nin yarı yarıya indirileceğini, böylece üreticinin şirketlere göre ürünlerini pazarlama imkânı bulabileceğini söyledi.

TOKİ Adıyaman Gölbaşı'da 270 konut yapacak!

Türkiye’nin büyük merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Adıyaman TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları netleşti. Peki, TOKİ Adıyaman Gölbaşı projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Adıyaman Gölbaşı 2022 fiyatı ne kadar?

Devlet hamle yaptı! Gıda fiyatları düşüyor mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada yaşanan enflasyonu düşürmek için büyük bir hamle yaptı ve kent tarımı için hibe desteğine gitti. Bu adım gıda fiyatlarını düşürecek mi? Kent tarımı hibe desteği hangi illere verilecek?

Adıyaman'da depremlerde hasar gören konutlarla ilgili soru önergesi verildi!

2017'den bu yana Adıyaman'da yaşanan depremler sonrasında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Adıyaman'ın Gıda İhtisas OSB projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı mecliste!

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da tartıştıkları inşaat sahibi tarafından silahla vurulan işçiler yaralandı!

Adıyaman Kahta'da çıkan kavgada inşaat sahibi tarafından tabancayla vurulan iki işçi yaralandı.

adıyaman Gıda İhtisas OSB Haberi

adıyaman Gıda İhtisas OSB

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi verdi. Tutdere, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Aşağıdaki sorularımın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim'' diye konuştu.

Tutdere, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Adıyaman, ülkemizin gıda, tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından en önemli illeri arasında yer almaktadır. 121 Bin 852 Hektarlık Potansiyel Sulanabilir Tarım Arazisi bulunan Adıyaman'da 2020 yılı sonu itibariyle sadece 16 bin 68 hektarlık tarım arazisi sulanabilmektedir. Bir başka deyişle Adıyaman'ın tarım topraklarının yüzde 87'si sulanamamaktadır. TÜİK verileri incelendiğinde Adıyaman'da toplam tarım alanı ve ekilebilir alanlarda büyük daralma meydana gelmiştir. Ancak bütün...