03 / 05 / 2024

Adıyaman'da depremlerde hasar gören konutlarla ilgili soru önergesi verildi!

Adıyaman'da depremlerde hasar gören konutlarla ilgili soru önergesi verildi!

2017'den bu yana Adıyaman'da yaşanan depremler sonrasında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi verdi.



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 2017'den bu yana Adıyaman'da yaşanan depremler sonrasında yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi verdi. 

Abdurrahman Tutdere, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Tutdere, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim" diye konuştu. 

CHP'li Tutdere, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Adıyaman ilimize bağlı Samsat ilçemizde Mart 2017 tarihinde 5.5, Nisan 2018 tarihinde 5.1 şiddetinde iki büyük deprem yaşanmış, en son 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremden de Adıyaman Merkez ve ilçelerinde birçok yerleşim yerinde yapılar hasar görmüştür, oturulamayacak hale gelmiştir. 

Aradan uzun yıllar geçmesine karşın yapıları hasar gören hemşehrilerimizin sorunları çözüme kavuşturulmamış, mağduriyetleri giderilmemiştir. Hemşehrilerimiz yaşadıkları bu mağduriyetlerin artık giderilmesini talep etmektedirler."

Adıyaman da depremlerde hasar gören konutlarla ilgili soru önergesi verildi!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları: 

1. Yaşanan depremlerden sonra Adıyaman Merkez Çobandede Köyünde kaç ev yıkılmış ya da oturulamaz raporu verilmiştir? Toplam hasarlı ev/yapı sayısı kaçtır? 

2. 2017 yılından bugüne Çobandede köyünde kaç deprem konutu yapılmıştır? Teslim edilen deprem konutu sayısı kaçtır? 

3. Adıyaman Merkez Çobandede köyünde hala konteynerde yaşayan vatandaşlarımız var mıdır? Varsa konteynerde yaşayan kişi sayısı kaçtır? 

4. Çobandede köyünde yapılan/yapılacak deprem konutunun maliyeti kaç TL'dir? 

5. Çobandede köyünde yapılacak afet konutlarının metrekare rayiç bedeli kaç TL'dir? Hak sahibi vatandaşlar deprem konutları için ne kadar ödeme yapmaktadır? Bu ödemeler ne şekilde gerçekleştirmektedirler? 

6. Yapılacak deprem konutları, ikamet edecek vatandaşların çiftçi, üretici, hayvan yetiştiricisi vb. olma durumları da nazara alınarak kullanım amacına uygun şekilde yapılmakta midir? Köylerde yapılacak deprem konutlarının köylülerin kullanım amacına uygun yapılması noktasında yürütülen çalışmalar nelerdir? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön