02 / 05 / 2024

adıyaman ikinci çevreyolu çalışmaları

adıyaman ikinci çevreyolu çalışmaları

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2. çevre yolunun son kısmını tamamlamak için kolları sıvadı. Yolun kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Adıyaman Besni Belediyesi'nin arsa tahsisine mahkemeden ikinci ret!

Adıyaman'ın AKP’li Besni Belediyesi’nin yaklaşık 3 milyon TL'lik arsa tahsisine Adıyaman İdare Mahkemesi'nin ardından Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi tarafından da reddedildi.

Adıyaman 3. Çevreyolu Atatürk Bulvarı'na bağlanıyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 3. Çevreyolu’nu Atatürk Bulvarına bağlamak için Siteler Mahallesinde kazı çalışmalarına başladı.

Adıyaman Üniversitesi MYO ve Mühendislik Fakültesi inşaatı incelendi!

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kampüs alanında inşaatı devam Mühendislik Fakültesi binası ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Binası ve Eğitim Fakültesi ikinci binasında inceleme yaptı.

Adıyaman Eğriçay Köprüsü'nde sona gelindi!

Adıyaman’ın batı ile bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü olan Eğriçay Köprüsü’nün yapım çalışmalarında sona gelindi. 2014 yılının Mart ayında başlayan köprü, Aralık ayı sonunda açılacak.

Adıyaman Çelikhan Çat Barajı Tuneli ihale edildi!

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 12 yıldan beri planlanan Çelikhan Çat Barajı Tuneli Projesinin ikinci aşaması ihale edildi.Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut ise, emeği geçen herkese teşekkür ederek, 12 yıllık rüyasının gerçekleştiğini aktardı.

Yenilenebilir Enerji Zirvesi Adıyaman'da başladı!

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından "Yenilenebilir Enerji Zirvesi" düzenlendi. Adıyaman Valisi Demirtaş "Adıyaman yıllık 3 bin saat güneşlenme süresi ile Türkiye'deki il sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır" dedi.

Adıyaman Kamyoncular Sitesi imar planı onaylandı!

Adıyaman İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan başkanlığında toplanan il genel meclis üyeleri gündemdeki maddeleri konuştu.

Kentsel dönüşüm Adıyaman'ı dönüştürmeli!

Kentsel Dönüşüm vaatleri lafta kalmamalı. Adıyaman, çarpık kentleşme nedeniyle kent görünümünü bir türlü kazanamazken, birinci derece deprem kuşağında yer alması da, yerleşim yerlerinin güvenirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 2 Ekim'de!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı sorumluluğunda yapılacak olan Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi 2 Ekim'de ihale ediliyor...

Adıyaman Arıtma Tesisi için 5 milyonluk ödenek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Daire Başkanlığı toplantısına katılan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi için 1.5 Milyon Euro yaklaşık 5 Milyon TL ek hibe alarak, proje için önemli bir kaynak sağladı.

Adıyaman Çat Barajı'ndaki yüzen adalar kıyıya vurdu!

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı göletindeki "yüzen adalar" da kuraklıktan etkilendi. Belediye Başkanı Bulut: "Barajın su seviyesi düşünce rüzgarın etkisiyle adalar karaya oturuyor, sonra da çürüyor"dedi.

Adıyaman'da yangın çıktı!

Adıyaman'da, sarp kayalık bölgedeki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangını söndürmek için belediye hoparlörlerinden ve sosyal medyadan vatandaşlara çağrı yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

adıyaman ikinci çevreyolu çalışmaları Haberi

adıyaman ikinci çevreyolu çalışmaları

Kamulaştırma problemlerinden dolayı bir türlü tamamlanamayan 2. çevre yolunda çalışmalarını yoğunlaştıran Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanuni sorunların ortadan kalkması ile asfaltlama çalışmalarına başladı. Ekipler, Karapınar Caddesi ile Kent Caddesi arasında kalan 800 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki yol için asfalt öncesi çalışmaları tamamlayıp, asfalt serme işlemini gerçekleştirdi. 


Adıyaman...