04 / 05 / 2024

adıyaman köprü

adıyaman köprü

Adıyaman’ın Kahta ilçesi ile Siverek ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak olan Türkiye’nin 3. büyük köprüsü tamamlanıyor. Yörenin tarih ve kültür turizmi açısından büyük öneme sahip olan köprü, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak.

Depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Oteli'nde fazladan kat çıkılmış! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Oteli'nde fazladan kat çıkıldığı belirlendi. İşte iddianamede yer alan ifadeler...

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.

Depremde kıyameti yaşayan o ilçedeki 94 yıllık köprü depreme rağmen dimdik kaldı!

1929 yılında Adıyaman'da inşa edilen Alman Köprüsü, "Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremden sağ kurtuldu. 

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve üç yöneticisi tutuklandı!

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve yöneticisi Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt mahkeme tarafından tutuklandı. İşte detaylar...

Adıyaman Besni'de 8.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Besni İcra Dairesi, Adıyaman ili Besni ilçesi Beşyol köyünde bulunan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 365 bin 968,58 TL olarak belirlendi. 

Adıyaman'da Safvan Bin Muattal Külliyesi inşa ediliyor!

Adıyaman'da inşa edilen Safvan Bin Muattal Külliyesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, külliyenin çalışmalarını inceledi.

Adıyaman'da 66 binanın yıkımı için çalışma başlatıldı!

Adıyaman'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk olarak toplama 66 binanın yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

Adıyaman Şerefli Sağlık Evi projesi mecliste!

Adıyaman'ın Merkez ilçesinde yapılması planlanan Şerefli Sağlık Evi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

adıyaman köprü Haberi

adıyaman köprü

Gergin eğik kablo askılı köprü olarak yapımı devam eden Nissibi Köprüsü’nde sona gelindi. Her iki yönde ikişer şerit olmak üzere toplam dört karayolu şeridini taşıyacak olan Nissibi Köprüsü, Türkiye’nin 3. büyük köprüsü olma özelliğini taşıyor.


Atatürk Baraj göleti üzerindeki köprünün toplam uzunluğu 610 metre, orta açıklığı ise 400 metreden oluşuyor. Her iki yakadaki pilonları 96 metre yükseklikte, 24,5 metre genişliğinde olan köprü Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak.


Yörenin tarih ve kültür turizmi açısından büyük öneme sahip olan köprü, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak.


Köprünün her iki tarafının birbirine bağlanması için son iki segment kaldığı bildirildi. Her bir segmentin yerleştirilmesi yaklaşık 15 gün sürüyor.


Bu arada köprünün yapımı hızla sürürken, Kahta-Narince-Nissibi karayolunun beton asfalt yapılması için çalışmalarda devam ediyor.


TOKİ...