14 / 05 / 2024

adıyamanda sanayi gelişimi

adıyamanda sanayi gelişimi

Adıyaman Üniversitesi'nin sanayi işbirliği ve Ar-Ge çalışmalarını da arkasına alan Nemrut'un diyarında, sanayi devrimi yaşanıyor. Dış ticaretini altı yılda 9 kat artıran Adıyaman, Güneydoğu'nun sanayi başkenti Antep'e rakip oldu...

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Yatırım için önemli 5 şehir!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ilk önceliği büyük şehirlerdir. Yatırım yapılacak şehrin eğitimsel gelişimi, sanayi gücü ve turizm pazarı dikkate alınarak seçilmelidir…

Çimento ihracatında yüzde 46 artış!

ÇEİS tarafından Deloitte Türkiye’ye hazırlatılan “Geçmişten Geleceğe Emin Adımlarla: Türk Çimento Sektörü’nün Gelişimi ve Stratejik Öneriler Raporu” paylaşıldı.

Emlak Bankası inşaat malzemesi sanayisini güçlendirecek!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, faaliyete geçen Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın inşaat malzemesi sektörünün planlı gelişimi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Elbistan OSB'de çalışmalar tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Kahramanmaraş’ın gelişimi adına inşa ettiği projeler tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin videosu yayınlandı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin bölgeye kattığı değeri anlatmak adına video hazırlandı. Bölge değeri ve gelişimi hakkında sektör temsilcileri görüşlerini açıkladı. 

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi kuruldu!

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Eloraby ve Maısoun Al Sabsabı ortaklığında kuruldu. 

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Ege Bölgesi'nde dönüşüm hayati önem taşıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Ege Bölgesinde kentsel dönüşümün gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişimi için hayati bir önem taşıdığını belirtti.

Antalya inşaat sektöründeki gelişimiyle Nisan'a damga vurdu!

Antalya, bu yıl inşaat sektöründeki gelişimi ile Nisan ayına damgasını vurdu. Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde, geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller Yalova, Çanakkale ve Antalya olarak sıralandı.

Yatırımcıya anahtar teslim fabrika projesi istihdama katkı sağlar!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, hükümetin ülke genelindeki 200’e yakın OSB’de uygulamaya koyacağı “yatırımcıya anahtar teslim fabrika” projesinin ülkede girişimciliğin gelişimi ve istihdam artışına önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

adıyamanda sanayi gelişimi Haberi

adıyamanda sanayi gelişimi

Adıyaman Üniversitesi'nin sanayi işbirliği ve Ar-Ge çalışmalarını da arkasına alan Nemrut'un diyarında, sanayi devrimi yaşanıyor. Dış ticaretini altı yılda 9 kat artıran Adıyaman, Güneydoğu'nun sanayi başkenti Antep'e rakip oldu.


Son dönemde eğitimden sağlığa, enerjiden gıdaya birçok alanda sayısız yatırımın hayata geçtiği Adıyaman, sessiz sedasız bir sanayi devrimine imza atıyor. İl, çektiği yatırımlarla bölgenin sanayi başkenti unvanını uzun yıllardır koruyan Gaziantep'e rakip olmaya aday. Bölgenin en büyük ikinci sanayi şehri haline gelen Adıyaman'ın başarı öyküsünde, 2006'da kurulan üniversitenin de önemli bir rolü var. Altı yılda 6.8 milyar liralık doğrudan yatırım çeken ilin dış ticaret rakamları da rekor düzeyde arttı. 2008'den bu yana şehrin ihracatı tam 9 kat büyüdü. Sanayinin beyin takımı rolünü üstlenen Adıyaman Üniversitesi, dört yılda 85 işbirliği projesiyle özel...