06 / 05 / 2024

adıyamandaki tarihi camiler restore mi edilecek

adıyamandaki tarihi camiler restore mi edilecek

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Firmalar lojistik sorununu limana çadır kurarak çözüyor.

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Doları bilen adam Selçuk Geçer doların patlayacağı tarihi açıkladı! Bu tarihi herkes not alsın

Dolar yorumları ile adını sıkça duyduğumuz ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların patlayacağı tarihi açıkladı. Bu tarihi herkes not alsın!

Zamlı emekli maaşında tarih belli oldu! Tarihi duyan emekliler bayramı erken yaşadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli aylığını 7.500 liraya çıkaracaklarını açıklamasından sonra AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu merakla beklenen tarihi duyurdu. Akbaşoğlu, "Biz AK Parti olarak konuyla ilgili ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasın

Dolar adım adım geldi! O sınır yeniden aşıldı

Türk Lirası'nın (TL) yaşadığı tarihi değer kaybı ve döviz kurundaki yükseliş sürüyor, anlık değişimler sebebiyle vatandaşın merceğinde olan dolar ve euroda yukarı yönlü hareket, haftanın ilk iş gününde de sürüyor.

Ziraat Bankası hesabı olanlar yaşadı... 31 Mart tarihi son ama

Ziraat Bankası tarafından vatandaşlara yönelik önemli bir kampanya başlatıldı. Kampanya tarihi 31 Mart'ta sona erecek. İşte detaylar...

Euro’da çöküş devam ediyor! Analistler ise Euro’nun tavan yapacağı tarihi açıkladı! Elinde Euro olanlar dikkat

Euro kuru, son zamanlarda dolar karşısında adeta bir erime yaşadı. 19 lira seviyelerini test eden dolar Fed'in sert mesajları ile yükselmeye hala devam ediyor. Fakat tüm bunların aksine ünlü analistler euronun fırlayacağı tarihi resmen açıkladı. İşte detaylar…

Dolar tarihi rekora gidiyor! Yatırımcılar bu haber size, dolar 3 ay sonra böyle olacak

Dolar bugün yükselişe geçerek adım adım tarihi zirveye yaklaşmaya başladı. Doların yükselmesiyle birlikte analistlerden de dikkat çeken yorumlar geldi. Gelin o yorumlara birlikte bakalım...

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Asgari ücrete yapılacak ek zam öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den peşe peşe sıcak adımlar gelmeye devam ediyor. Bakan Bilgin, dün yaptığı konuşmada ek zammın miktarının açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Bilgin açıklama öncesi diplomasi trafiğini sıklaştırdı.

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Ethereum tarihi zirvesini zorluyor!

Ethereum bugün yüzde 4 değerlenerek 4 bin 700 doları geçerken, 4 bin 891 dolarlık tarihi zirvesine bir adım daha yakınlaştı. 

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Sakarya'daki tarihi banka binası restore edilerek müzeye dönüştürülecek!

Sakarya'da 14 Ocak 1913'te Türk İslam Bankası olarak kurulan ve daha sonra adı Türk Ticaret Bankası olarak değiştirilen kurumun tarihi binası, Adapazarı Belediyesi'nin girişimleriyle aslına uygun şekilde restore edilerek müze banka olarak faaliyet gösterecek...

adıyamandaki tarihi camiler restore mi edilecek Haberi

adıyamandaki tarihi camiler restore mi edilecek

Osmanlı dönemi eserleri olan Çarşı ve Musalla camileri, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün girişimleriyle restore edilecek ve yeniden ayağa kaldırılacak.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Anadolu Ajansı muhabirine, kentte Musalla, Çarşı ve Sıratut camileri gibi birçok vakıf eserinin bulunduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, camileri tek tek incelediklerini belirten Çuhadar, birçok caminin ciddi onarım ve ilgiye ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi.

Bu kapsamda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile temasa geçtiklerini belirten Vali Çuhadar, şunları söyledi:

"Çarşı, Sıratut ve Musalla camilerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bu yılki restorasyon programında olduğu ve tadilata başlanacağını öğrendik. Özellikle Çarşı Camisi vakıf eseridir. Bu caminin bakımsız kaldığını tespit ettik. Bunun için önceliğimiz, caminin restore edilmesi ve çevre düzenlemesi oldu. Caminin hemen yanında Tuz Hanı bulunuyor. Hanın restore edilmesi konusunda İl Özel...