02 / 05 / 2024

adıymanda petrol mü var

adıymanda petrol mü var

Adıyaman ' ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabileceği potansiyel alanlara yönelik sondaj çalışması yapılacak. Ekipler 10 alanda 3 vardiya halinde çalışacak.

Konut fiyatları düşecek mi? Kirada yüzde 25 sınır kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sinyali verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide hayata geçirilen adımlar, enflasyonla mücadele ve konut kiraları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı! Altın fiyatları fırladı! 25 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararının ardından yükselişe geçti. Gram altın 1900 TL olurken diğer altın çeşitleri de adeta fırladı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı. 25 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Otomotiv devi Toyota, o otomobili artık Sakarya'ya taşıyacak

Türkiye'de otomotiv sektöründe kritik hamle. Otomotiv sektöründe atılan yeni adımlar tüm dünyanın dikkatini çekti. Toyota ise bir modelini daha Türkiye'de üretecek. O otomobil artık Sakarya'da üretilecek tüm dünyaya pazarlanacak. İşte tüm detaylar…

Sıfır otomobillerde yeni dönem! 'Çadır' çözümü

Sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmeye 'çadır' çözümü getirildi. Araçlar TIR'lara yüklenmek yerine Haydarpaşa Garı'nın yanında kurulan çadırlarda sahiplerine verilecek. İşte tüm detaylar...

Karadeniz’in iki şehrinde doğal gaz ve petrol müjdesi; Sismik çalışmalar başlıyor

Ordu'da gaz ve Rize’de petrol beklentileri sonrası ile sismik çalışmalara başlanacağı düşünüyor. İşte detaylar...

TEB kesenin ağzını açtı! Herkese tam 2 bin TL hediye edecek! Son tarih 30 Haziran!

Gıda fiyatlarının yükselmesi ve alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşların gıdaya ulaşımda zorluk yaşadığı günümüzde TEB’den herkesi sevindirecek bir haber geldi. TEB, şartlara uyanlara 2 bin TL değerinde Migros hediye çeki dağıtacağını duyurdu.

Bakan Dönmez açıkladı! Müjde yolda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol keşiflerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Doğu Karadeniz'de petrol müjdesi gelebilir.

Altın Kahini İslam Memiş gümüş için noktayı koydu! Gümüşü olan yaşadı! İşte gümüşün geleceği rekor rakam!

Altın Kahini İslam Memiş, yatırımcıları uyararak, gümüş fiyatlarının geleceği rekor rakamı açıkladı. Gümüşü olan yaşadı. İşte gümüşün geleceği yeni rakam...

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Bitcoin balina işlemlerinde zirve! 

Bitcoin balina işlemlerinde zirve yaşadı! Uzmanlardan “ölüm kesişimi” vurgusu yapıldı. İşte ayrıntılar...

Gümüş yatırımcısı yaşadı! Elinde gümüşü olanlar 2023’te mutlaka bunu yapın!

Gümüş, altına göre daha fazla kazandırıyor. Gümüş, yatırımcısının yüzünü son 3 yıldır güldürüyor. Peki 2023’te gümüşün akıbeti ne olacak? İşte detaylar!

Halkbank'tan tatil planı yapanlara nefes gibi haber! Acilen bu para için bu adımları atmak gerek

Halkbank'tan tatil planı yapanları rahatlatacak bir adım geldi. Banka, gerekli adımları atan müşterilerine hediye ödemesi gerçekleştirecek.

Petrol müjdesi! Terörden arındırılan bölgede bulundu

Enerji ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak isteyen Türkiye, petrol sahalarını bulmaya devam ediyor. Terörden temizlenen Şırnak adeta petrol sahası. İşte tüm detaylar...

adıymanda petrol mü var Haberi

adıymanda petrol mü var

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde  petrol rezervinin bulunabileceği potansiyel alanlara yöneliksondaj çalışması yapılacak. Ortalama derinliği 3 bin metre olan 10 sondaj çalışması ve her bir sondaj alanında yaklaşık 40 kişiyle petrole ulaşılmaya çalışacak.


Güney Yıldızı Petrol Üretim, Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ, İR/GYP/658 ruhsat numaralı yaklaşık 7 bin hektarlık sahada petrol aramak için proje hazırladı.


Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, faaliyet sırasında ruhsat alanı içerisinde 10 noktada sondaj çalışması yapılacak.


Söz konusu sahada önceki yıllarda açılmış arama ve üretim petrol kuyularından elde edilen verilere göre petrol rezervinin bulunabileceği potansiyel alanlar tespit edilmişti.  Sondaj çalışmaları sonucunda sahadakipetrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Arama sondaj faaliyetlerinin, ruhsat süresi boyunca sürdürülmesi öngörülüyor.


Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyuları açılması...