21 / 05 / 2024

ADMİP açılımı

ADMİP açılımı

Afet Acil Durum Önleme, Müdahele ve İyileştirme Planı olan ADMİP nedir? ADMİP'in özellikleri nelerdir? İşte Afet Acil Durum Önleme, Müdahele ve İyileştirme Planı ile ilgili merak ettikleriniz...

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Bugün hastaneler açık mı? Bayramda sağlık ocağı, eczane ve hastaneler açık mı, kapalı mı?

Kurban bayramı tatilinin gerçekleşeceği hafta başladı. Bu kapsamda vatandaşlar sağlık kuruluşlarının çalışıp çalışmayacağını sorguluyor. Peki, 9 gün tatilde sağlık kuruluları açık mı, kapalı mı?

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran’da duyurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) açılış seansı uygulaması cuma günü devreye alınıyor.

Mutfak tüpüne zam mı geldi? Şişman tüp kaç TL? Büyük tüp ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ağustos ayının ilk günü zamlı fiyatıyla vatandaşları şoke eden mutfak tüpüne zam mı geldi? Vatandaşlar tüp fiyatlarını merakla araştırıyor. Mutfak tüpünde son dakika! Aygaz, İpragaz, Mogaz, İpragaz ve Milangaz teker teker açıkladı! İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Uzmanlar açıkladı! Gümüş zengin edecek! Hangi bankalarda gümüş hesabı açılır? Hemen bu bankalara bakın!

Uzmanların gümüşün yatırımcısını zengin edeceği açıklamasından sonra yatırımcılar hangi bankalarda gümüş hesabı açılıp açılamayacağını merak ediyor. Peki hangi bankalarda gümüş hesabı açılır? Gümüş hesabı olan bankalar...

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Malatya'da 4 bin 928 binada 9 bin 310 bağımsız bölüm ağır hasarlı!

Depreme ilişkin son durumu paylaşan Malatya Valiliği, Pütürge'de 2181, Battalgazi'de 1270, Kale'de 843, Doğanyol'da 451, Yeşilyurt'ta ise 183 olmak üzere 4 bin 928 binada 9 bin 310 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğunun belirlendiğini açıkladı...

Nef yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2019'da ağırlık verdikleri yurt dışı açılımını 2020 yılında devam edeceklerini anlattı.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Kanunlardaki ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi!

Kanunlarda yer alan ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi. Teklif ile; ilgili kanunlardaki 'ibadet yeri' ibareleri açıkça tanımlanarak cemevlerinin de ibadet yeri sayılması öngörülüyor...

Yeni Havalimanı açılışı 1 Ocak'a mı ertelendi?

İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek. Peki, Yeni Havalimanı açılışı 1 Ocak'a mı ertelendi?

Vakıf Katılım'ın Yalova şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Yalova Rüstempaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki şubesini açtı. Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Türkiye'nin farklı noktalarında 100 şubeye ulaşıp, bin 200 çalışanı istihdam etmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

ADMİP açılımı Haberi

ADMİP açılımı

ADMİP nedir?

ADMİP açılımı; Afet Acil Durum Önleme, Müdahele ve İyileştirme Planı olarak karşımıza çıkıyor.


Türkiye Ulusal Afet Müdahale Planı ve ADMİP 

Başbakanlık AFAD tarafından yayımlanan Türkiye Ulusal Afet Müdahale Planı (UAMP); afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamakta, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki temel prensipleri belirlemektedir. 


UAMP ulusal boyutta afet ve acil durumlarda müdahale çalışmalarının nasıl yürütüleceğini ortaya koyan bir üst plan olup, esnek ve modüler yapısıyla yerel planların önünü açmakta ve onlara destek olmaktadır. 


ADMİP çalışmaları, UAMP’ta belirlenen ilkeler dikkate alınarak ve ilgili bakanlıklar başta olmak üzere tüm üst kurullar ve kurumlar ile işbirliği içerisinde ve İstanbul’daki tüm paydaşları kapsayacak şekilde geliştirilmektedir.


ADMİP’in Özellikleri 


İstanbul AFAD tarafından hazırlanan ADMİP, İstanbul’da meydana gelecek...