27 / 05 / 2024

Adramytteion Kazıları başladı

Adramytteion Kazıları başladı

Mimar Sinan G. S. Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen'in bilimsel danışmanlığında sürdürülmekte olan Edremit Körfezi'ne ismini veren Adramytteion (Ören) Kenti'nin Kazı ve Onarım Çalışmaları başladı.

Borsa Kule'de satışlar başladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın projesi olan Borsa Kule'de lansman öncesinde satışlar başladı. Projede 60 ay vade imkanı sunuluyor...

Baharyaka Eyüpsultan'da satışlar başladı!

2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon konutların yer aldığı Baharyaka Eyüpsultan projesinde satışlar başladı.

Livera Homes'ta 2. etap satışları başladı!

Dilerseniz hemen teslim, dilerseniz topraktan ev sahibi olabileceğiniz Livera Homes'ta 2. etap satışları başladı. 2. etap teslimleri 18 ay sonra yapılacak...

Ataşehir Modern satışları başladı mı?

Ataşehir Modern projesi Gergül İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Peki Ataşehir Modern satışları başladı mı?

Forev Modern Eyüp'te ön satışlar başladı!

Forev Yapı’nın İstanbul’un en merkezi ve hızlı gelişen semtlerinden Eyüp’te hayata geçirdiği Forev Modern projesinde, avantajlı ön satışlar başladı. 

ÇamlıYaka Konakları'nda lansman öncesi ön satışlar başladı!

ÇamlıYaka Konakları projesinde lansman öncesine özel ön satışlar başladı.  3+1, 4+1, 5+1 müstakil bahçeli ve teraslı evlerin yer alacağı proje 2 yılda teslim edilecek...

Barbaros Valley'de satışlar başladı! Mayıs 2020'de teslim!

Peska Turizm Yatırım A.Ş., Bodrum Yalıçiftlik’te Barbaros Koyu'nda hayata geçirdiği Barbaros Valley'de satışlar başladı..

ÇamlıYaka Konakları’nda ön satışlar başladı!

Ege Yapı imzasıyla İstanbul Çekmeköy'de hayata geçirilen ÇamlıYaka Konakları’nda ön satışlar başladı. Projede daire fiyatları 1 milyon 600 bin TL'den başlıyor. 

Talas 325'te konut satışları başladı!

Fransa’nın en büyük inşaat firmaları arasında yer alan Grup Avenir İnşaat’ın Kayseri’deki ilk projesi olan Talas 325’te konut satışları başladı.

PAGDER&ASLAN OSB'de ikinci etap satışları başladı!

Plastik sektörünün Kırklareli Vize’deki yeni üretim üssü PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci etap satışları başladı.

Vogue Trade Center'da satışlar başladı! Yeni proje!

Ayse Yapı imzasıyla İstanbul Ataşehir Finans Merkezi'nde hayata geçirilen Vogue Trade Center projesinde satışlar başladı. Vogue Trade Center'da fiyatlar 4 milyon 250 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

ZER Mecidiyeköy'de ön satışlar başladı!

Modern yaşamın ihtiyaçlarına göre dizayn edilen Zer Mecidiyeköy projesinde ön satışlar başladı. Projede ‘Kişiye özel ödeme planı’ oluşturulabiliyor..

Marmara Evleri 4'te vade farksız ön satışlar başladı!

İstanbul Beylikdüzü’nde İhlas Yapı tarafından hayata geçirilen Marmara Evleri 4 projesinde lansman öncesi ön satışlar başladı.

Adramytteion Kazıları başladı Haberi

Adramytteion Kazıları başladı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde 2012 yılından bu yana Mimar Sinan G. S. Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen'in bilimsel danışmanlığında sürdürülmekte olan Edremit Körfezi'ne ismini veren Adramytteion (Ören) Kenti'nin Kazı ve Onarım Çalışmaları başladı. 


Burhaniye Belediyesi sponsorluğunda üçüncü senesine giren kazıların arazi ayağının 26 Eylül'e kadar devam ettirilmesi planlanıyor. 


2012'den bu yana gerçekleştirilen çalışmalar, yerleşimin günümüzden 7 bin yıl öncesine (Kalkolitik Çağ) kadar indiğini somut kültür ürünleriyle ortaya koydu. 


MİRAS BELGESİ 


Yrd. Doç. Dr. Özgen. Ören'in Körfez tarihi için olduğu kadar Batı Anadolu'nun erken tarihi için de çok önemli ipuçlarını barındırdığını. Ören ve Burhaniyelilerin bu önemli antik kentin baş mirasçısı olduğunu belirtti. Kazı çalışmalarının yanı sıra. Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatan Özgen, "Mevcut sit durumu ilkelerine...