03 / 05 / 2024

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarından derlenen verilere göre, Türkiye’de 2016 yılında 2 milyon 619 bin 403 kişinin bulunduğu ilden ayrılarak başka bir şehre göç etti..

İstanbul'un nüfusu artarken 13 il göç veriyor!

Türkiye'de İstanbul nüfusu her yıl artarken, göç veren 13 il ise önemli bir sorunla karşı karşıya bulunuyor. Yozgat, Tokat, Erzurum, Çorum, Sivas, Zonguldak, Kütahya, Kars, Ardahan, Amasya göç veren illerin içinde yer alıyor...

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen ve TÜİK'in sayfasında yayımlanan "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları 2012" kapsamındaki veriler bu haberde...

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Gayrimenkul sahipliğinde kadınların oranı yüzde kaç?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2022'de toplam nüfusun yüzde 49,9'unu kadınlar, yüzde 50,1'ini ise erkekler oluşturdu. Peki bu denge tapulara yansıdı mı? 

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne yeni bina!

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bağımsız bir yerleşkede hizmet vermesi amacıyla yeni bir bina inşa edilecek.

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları Haberi

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları

Türkiye’de geçen yıl 2 milyon 619 bin 403 kişinin bulunduğu ilden ayrılarak başka bir şehre göç ettiği tespit edildi. Göçü gerçekleştiren nüfusun yüzde 48,9’unu erkekler, yüzde 51,1’ini ise kadınlar oluşturdu. 

Interpress'in "Dünya Şehircilik Günü" nedeniyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarından derlediği verilere göre, Türkiye'de geçtiğimiz yıl en fazla göç hareketliliğinin, 549 bin 459 kişiyle 20 ila 24 yaş arasındaki gençlerde gerçekleştiği görüldü.

Göç eden kadınların yüzde 23'ünün, erkeklerin ise yüzde 18,8'inin bu yaş grubunda olduğu tespit edildi. Göç hareketliliğinin en fazla olduğu diğer yaş grubu ise 393 bin 556 kişi ile 15-19 yaş grubu olarak kayıtlara geçti.

İstanbul, Ankara ve İzmir'e en çok göç veren iller

İstanbul'a göç edenlerin doğum yeri incelendiğinde, en çok yüzde 18,1 ile diğer illerde yaşayan İstanbul doğumluların...