19 / 05 / 2024

Afet Durumunda Yapılması Gerekenler

Afet Durumunda Yapılması Gerekenler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen tarafından ‘’Afet Durumunda Yapılması Gerekenler’’ konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında bazı mahallelerin zorunlu deprem sigortasından muaf tutulması amaçlanıyor.

Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine aykırılık durumunda uygulanan yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi planlanıyor.

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de evlerin afete karşı yeniden yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyünde evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 21 Ocak 2015 tarihinde 29243 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?

Ağır hasar gören,yıkılma tehlikesi olan riskli yapılar kentsel dönüşüm adı altında yeniden yapılandırılıyor.Peki apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?İşte apartmanın yeniden yapılması kararı..

Apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Yapılarda hasar,yıkılma görüp belgeleniyorsa ve alan riskli olarak değerlendiriliyorsa yeniden inşası uygun görülüyor.Peki yeniden inşa için neler gerekiyor?İşte,apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Validebağ'a yapılması planlanan izci evi protesto edildi!

Validebağ Savunması'na bağlı bir grup dün, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto etti. Koşuyolu'nda toplanan grup, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Sermaye elini yeşilimden çek" sloganları attı.

Ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler!

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu, ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı ve eve taşındığınızı farz edelim. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

Afet Durumunda Yapılması Gerekenler Haberi

Afet Durumunda Yapılması Gerekenler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen tarafından ‘’Afet Durumunda Yapılması Gerekenler’’ konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. Büyükşehir çalışanları muhtemel bir afet durumunda ne yapmaları gerektiği konularında Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen ve Uzman Psikolog Tülin Çizer’den afet sonrası insanlarda oluşacak travma çeşitleri, psikolojik ve ruhsal rahatsızlıklarla ilgili bilgi aldı.


BİZİ SADECE KENDİ HAZIRLIĞIMIZ VE BİLGİMİZ KORUR


Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen, afetlere karşı alınacak önlemler, ikazlar, afet bilinci, tehlike ve riskleri anlattı. ‘’Afetin ilk dakikalarında herkes kendi başınadır. Bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgilerimiz koruyacaktır’’ diyen Sivil Savunma Uzmanı Şen, Büyükşehir çalışanlarını uyardı.


AFETTEN SONRA İNSAN ÜZERİNDE OLUŞAN SORUNLAR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın...