15 / 05 / 2024

Afet Harcamaları kanunu

Afet Harcamaları kanunu

Afet Harcamaları Yönetmeliği 25 Eylül 2005 pazar günü 25947 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, afetler nedeniyle alınacak tedbirler ile yapılacak yardımlara ilişkin harcama usul ve esaslarına yer veriliyor...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Müzeyyen Şevkin'den Kamu İhale Kanunu açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Teklifi'ne ilişkin konuşma yaptı. Şevkin, Kamu İhale Kanunu'na da değindi ve millet bahçelerinin havaalanının, köprülerin alt geçitlerin afet kapsamında tutulduğunu belirtti...

Ev kiralarken DASK zorunlu mu?

Yeni Afet Sigortaları Kanunu'na göre artık 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak. Peki ev kiralarken deprem sigortası zorunlu mu? DASK kiracıya mı ait?

2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları!

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları..

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu!

Yatırım Harcamaları, Mahalli İdareler ve Fonlara İlişkin Hükümleri de içinde barındıran 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 25 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Sigortalı konut sayısı 7,5 milyona ulaştı!

Binalarda depremin doğrudan ve dolaylı neden olduğu maddi zararların karşılanması amacıyla çıkarılan "Afet Sigortaları Kanunu" kapsamında sigortalı konut sayısı, Ekim 2016 itibarıyla 7,5 milyonu buldu.

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Dubleks evler için dask yapılır mı?

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar zorunlu deprem sigortasına tabi tutuluyor. Peki, dubleks evler için dask yapılır mı?

İmar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

İmar affı kanunu olan 2981 sayılı kanun, 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanun gereğince 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılacaktı. Peki, imar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

Afet riski altındaki alanlar ve riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Yasa koyucu Afet Riski Altındaki Alanları da yasa ile güvence altına almıştır. Avukat Kadir Kurtuluş’a Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu açıkladı...

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Afet ve acil durum harcamaları yönetmelik değişikliği!

Afet ve acil durum harcamaları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 7 Şubat 2015 tarihinde 29260 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte afet ve acil durum harcamaları yönetmelik değişikliği...

Afet Harcamaları kanunu Haberi

Afet Harcamaları kanunu

Afet Harcamaları Yönetmeliği!

BİRİNCİ KISIM

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             Madde  1 — Bu Yönetmeliğin amacı, umumi hayata müessir  afetler nedeniyle alınacak tedbirler ile  yapılacak yardımlara  ilişkin harcama usul ve esaslarını  düzenlemektir.


             Kapsam

             Madde 2 — Bu Yönetmelik Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak yapılacak afet harcamalarıyla ilgili her çeşit yardımlar ve giderler ile bunlara ilişkin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, sınırlı ayni hak, taşıma işleri ile afet hizmetlerinde geçici görevle görevlendirilen personelin 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre ödenecek avans ve yollukları, afet mahallinde ve işlerinde çalıştırılanlara yapılacak ödemeler ile bunlara ilişkin her türlü iş ve işlemleri kapsar.


   ...