06 / 05 / 2024

afet riskli binanın dönüşümü

afet riskli binanın dönüşümü

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, yaşanan depremlerin uyarı olarak algılanması gerektiğine dikkat çekti.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Büyükçekmece’de riskli 8 binanın yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece Belediyesi, olası İstanbul depreminde yıkılacağı tahmin edilen 8 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Türkiye'de 631 bin deprem riskli binanın 515 bini yıkıldı!

Gazeteci Endin Ardıç, "Türkiye'de tam 631 bin "deprem riskli bina" saptanmış, Şaka değil. Bunların 515 bini de yıkılmış. Bu da şaka değil." diyor...

Sarıyer'deki riskli binanın sakinlerine kira yardımı müjdesi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de çökme tehlikesi bulunan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. İmamoğlu, "Rapor birkaç güne kadar çıkacaktır. Kira yardımı ve bunun gibi birtakım hususları başlatacaklar ama sürecin netleşmesi de lazım." dedi.

Yalova'da riskli 700 binanın 635'i yıkıldı!

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, bölgede riskli olduğu tespit edilen 700 binanın 635'i yıkıldı.

Riskli binanızı dönüştürebilirsiniz!

İstanbul Kartal ve Kağıthane’de çöken binalar bina güvenliğini gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm kamu tarafından yürütülse de riskli binanızı dönüştürmek için siz de harekete geçebilirsiniz. Hükümetin 125 bin TL'ye kadar kredi ve yüzde 5’e kadar faiz desteği var.

20 yılda riskli binaların tamamını dönüştüreceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "20 yıllık süreçte de tüm şehirlerimizdeki riskli binaların tamamının dönüşümünü sağlamış olacağız.” dedi.

Kartal'daki riskli binaların yıkımı sürüyor!

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanında bulunan 10 katlı binanın yıkımı sürüyor. Yıkım işlemlerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Kartal'da riskli binaların yıkımı sürüyor!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına devam edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çöken bina çevresindeki 10 apartmanın analiz edildiğini ve 8'inin yıkımına karar verildiğini açıklamıştı.

Kartal'da riskli binaların yıkımı devam ediyor!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına devam edildi. İtfaiye ekipleri de enkazda sulama çalışmaları sürdürüyor...

Kartal'da 10 katlı riskli binanın yıkımı başladı!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın hemen yanındaki çökme riski 10 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkımına başlandı. Akşam saatlerinde başlayan yıkımın sabah tekrar başlayacağı öğrenildi.

afet riskli binanın dönüşümü Haberi

afet riskli binanın dönüşümü

Yaşanan küçük depremlerin birer uyarı olarak algılanması gerektiğini söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay “Kentsel dönüşüm biran önce tamamlanmalı” dedi. Ekonominin tırmanışa geçtiği bugünlerde katma değerli üretime odaklanılması gerektiğinin altını çizen Atalay, yenilenen binaların oranının deprem riski taşıyan binalar ile kıyaslandığında oldukça düşük kaldığını vurguladı.


Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.


2001 yılında yaşanan deprem sonrası çıkan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” esaslarına göre yeni yapılan binalara depreme dayanıklılık standartları getirildiğini hatırlatan Atalay, “Bu kanun çerçevesinde mevcut binalardan riskli olanların tespit edilmesi ve güçlendirilerek, ya da yıkılıp yeniden inşa edilerek olası bir depremin olabildiğince az can ve mal kaybı ile atlatılması hedefleniyordu. Ancak konu...