15 / 05 / 2024

afet tedbirleri kanunu

afet tedbirleri kanunu

Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Müzeyyen Şevkin'den Kamu İhale Kanunu açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Teklifi'ne ilişkin konuşma yaptı. Şevkin, Kamu İhale Kanunu'na da değindi ve millet bahçelerinin havaalanının, köprülerin alt geçitlerin afet kapsamında tutulduğunu belirtti...

Ev kiralarken DASK zorunlu mu?

Yeni Afet Sigortaları Kanunu'na göre artık 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak. Peki ev kiralarken deprem sigortası zorunlu mu? DASK kiracıya mı ait?

Sigortalı konut sayısı 7,5 milyona ulaştı!

Binalarda depremin doğrudan ve dolaylı neden olduğu maddi zararların karşılanması amacıyla çıkarılan "Afet Sigortaları Kanunu" kapsamında sigortalı konut sayısı, Ekim 2016 itibarıyla 7,5 milyonu buldu.

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Dubleks evler için dask yapılır mı?

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar zorunlu deprem sigortasına tabi tutuluyor. Peki, dubleks evler için dask yapılır mı?

İmar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

İmar affı kanunu olan 2981 sayılı kanun, 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanun gereğince 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılacaktı. Peki, imar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

Afet riski altındaki alanlar ve riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Yasa koyucu Afet Riski Altındaki Alanları da yasa ile güvence altına almıştır. Avukat Kadir Kurtuluş’a Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu açıkladı...

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Şeffaflık Kanunu'nda imar uygulamalarına da yer verilecek!

İmar uygulamalarına yönelik tedbirleri de içeren şeffaflık kanunu çalışmasının tamamlandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, Başbakan Davutoğlu’nun kanunun detaylarını yıl sonuna kadar açıklayacağını söyledi.

DASK, 2017'ye kadar 10 milyon sigortalı konut hedefliyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana 2.5 milyon konutu sigortaladı. DASK'ın şimdiki hedefi ise 10 milyon evi sigortalamak.

Sigortalı konut sayısı 6.4 milyona ulaştı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Afet Sigortaları Kanunu ile birlikte 21 ayda zorunlu deprem sigortalı konut sayısının yaklaşık 2,4 milyon artarak 6,4 milyona ulaştığını bildirdi.

afet tedbirleri kanunu Haberi

afet tedbirleri kanunu

Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklif ile; Adıyaman, Elazığ ve İzmir gibi çeşitli illerde meydana gelen ve genel hayata etki eden deprem afetleri nedeniyle konut, iş yeri ve ahır sahibi afetzedelere kredi desteği sağlanması ve İzmir ilinde 30/10/2020 tarihinde meydana gelen depremde zarar gören 300 bağımsız bölümden fazla orta hasarlı yapının bulunduğu sınırları ilgili belediyece belirlenen alan içerisinde afetzedeler için yıkılıp yeniden yapılacak konutların Kamu İhale Kanununa bağlı kalınmaksızın Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve iştirakçi şirketleri tarafından yapılabilmesi amaçlanıyor. 

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1- Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için yüzey kırığı oluşturma ihtimali yüksek fayların belirlenip, tsunami, yer kayması, kaya düşmesi...