05 / 05 / 2024

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan doğal afetler nedeniyle konut sigortasına talep arttı. Evini korumak isteyen vatandaşlar 200 ila 450 TL arasında bedel ödeyerek evini sigorta yaptırabilir.  

Denetimsiz inşaat firmalarının evleri yıkılıyor!

TMMOB İnşaat Mühendisliği Odası Ankara Şubesi Sivas Temsilciliği Yardımcısı Ali Kalender, afetler sonucu binaların yıkılmasının mesleki uygulamaların niteliksizliği ve denetimsizliğin neden olduğunu söyledi. 

Doğal afetler sigorta bilincini yükseltiyor!

HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, deprem algısı konusunda dönüm noktası olmuş 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden geçen 18 yılın ardından DASK’ı ve yangın sigortasını değerlendirdi.

Mine Ayhan: Olası depremde ekonomiyi sigorta sektörü ayakta tutacak!

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Önlenemez afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı?

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Amasya'da 167 afetzede için yeni konut yapılacak!

Amasya’da çeşitli mahallelerinde kaya düşmesi ve heyelan gibi doğal afetler sonucu evleri zarar gören 167 afetzede için yeni konutların yakında inşasına başlanacak.

Yerinde dönüşüm nedir?

Kentsel dönüşümde, afetler sonucu bir daha can kaybı yaşanmaması için, afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıları, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülüyor. Peki, yerinde dönüşüm nedir?

Sigorta sektöründe prim üretimi arttı!

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-şubat döneminde 4 milyar 512 milyon 521 bin lira olan prim üretimi, bu yılın aynı döneminde yüzde 6,1 artarak 4 milyar 791 milyon 207 bin liraya ulaştı.

NART Sigorta kefalet sigortaları branşında danışmanlık hizmeti verecek!

126 ülkede iş ortaklarıyla faaliyet gösteren NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği kefalet sigortaları branşında NART Finans ve Mühendislik Sigortaları'ndaki uzmanlığını kullanarak aracılık ve danışmanlık hizmeti vermeye başlayacak.

Erkan Aydoğan Generali Sigorta'da Satış Genel Müdür Yardımcı’sı oldu!

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden Generali ’nin Türkiye ofisinde direktör olarak görev yapan Erkan Aydoğan, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı’ lığı görevine atandı. Erkan Aydoğan Generali Sigorta'da Satış Genel Müdür Yardımcı’sı oldu.

İntema İnşaat 2012 yılı Olağan Genel Kurul Sonucu tescillendi!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada 2012 yılı Olağan Genel Kurul Sonucu tescillendiğini açıkladı. İntema İnşaat'ın yaptığı açıklama haberimizde yer alıyor...

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı Haberi

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı

Türkiye için deprem en büyük doğal afet sıralamasında halen ilk sırada yer alıyor. Ülkemizin yakın geçmişte çok kısa aralıklarla üç yıkıcı deprem yaşadığı gerçeği, beklenen İstanbul depremi ve içinden geçtiğimiz hassas ekonomik döneme dikkat çeken Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, sigortanın yokluğunda hiçbir fabrikanın çalışamayacağı hiçbir uçağın uçamayacağını söyledi. Ayhan, önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunun altını çizdi. 


16. yılını dolduran 17 Ağustos 1999 Kocaeli depremi neden olduğu can ve mal kaybı, üretim ekonomisine vurduğu milyarlarca dolarlık darbe, toplumun genelinde yarattığı trajik durumlar ile ülkemizde derin bir iz bıraktı. Türkiye ekonomisine maliyeti 12 milyar ile 17 milyar dolar arasında gerçekleşen depremin sonrasında, sigorta sektörünün ekonomiye yeniden kazandırdığı kaynak yani ödediği hasar tazminatı 632...