07 / 07 / 2024

Afetzedelere devlet konutu

Afetzedelere devlet konutu

Afetler nedeniyle mağdur olan hak sahiplerine devlet eliyle konut yapılarak teslim edilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haziran 2021'de en çok konutu hangi ülke vatandaşları aldı?

Devlet, 2013'te hayata geçirdiği uygulamayla 1 milyon dolar ve üzerinde değerlerde gayrimenkul satın alan yabancıların T.C. vatandaşlığı alabilmesine karar verdi. Peki Haziran 2021'de en çok konutu hangi ülke vatandaşları aldı?

Çankaya'da 398 kamu konutu satışa çıktı!

Ankara Çankaya İlçesinde bulunan 398 adet kamu konutu, 30 Haziran - 22 Temmuz 2020 tarihleri arasında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulü ile satılacak.

Afetzedelere devlet konutu önerisi!

Afetler nedeniyle mağdur olan hak sahiplerine devlet eliyle konut yapılarak teslim edilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Torba Yasa yürürlükte! Konut devlet katkısı yüzde 25 oldu!

Kendisine ait konutu olmayanların desteklenmesi ve konut hesabı sisteminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla konut alımında yüzde 20 olan devlet katkısı yüzde 25'e çıkarıldı..

Kuveyt Türk’ten devlet katkılı konut hesabı!

Kuveyt Türk, kendine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konutunu almasını desteklemek amacıyla devlet katkılı konut hesabını oluşturdu.

Romanya'da Çavuşesku'nun konutu halkın ziyaretine açıldı!

Romanya'nın 1989 yılında devrilen eski Devlet Başkanı Nicolay Çavuşesku'nun, iktidarı döneminde eşi Elena Çavuşesku ile ikamet ettiği resmi konutu halkın ziyaretine açıldı.

Konut alacaklara devlet desteği yeterli mi?

‘Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik’ resmi gazetede yayımlandı. Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın almalarına destek olmak amacıyla devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi.

Konut hesabı ve devlet katkısının esasları belirlendi!

Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı ile devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi. Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Devlet Konukevi'ne taşındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çankaya'daki eski Dışişleri Konutu'ndan Beştepe'deki Devlet Konukevi'ne taşındığı bildirildi. Erdoğan, 7 Aralık'tan Ankara'da ikametgah olarak Devlet Konukevi'ni kullanmaya başladı.

Konut devlet desteği almak için gerekenler!

Konut devlet desteği almak için gerekli koşulları yerine getiren kimseler, konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı alabiliyor. Peki, konut devlet desteği almak için gerekenler nelerdir?

Konut devlet katkısı yürürlüğe girdi!

Konut devlet katkısı kapsamında, gerekli şartları yerine getiren kimselerin konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı ödeniyor. Peki, konut devlet katkısı yürürlüğe girdi mi?

TCDD, Erenköy'de 11 konutu satışa çıkardı!

TCDD, İstanbul'un Kadıköy İlçesi Erenköy Mahallesi'nde 2964 ada 95 parselde bulunan 10 konutu ve 1 tarihi eser nitelikli konutu ihale satışa çıkardı. İşte Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün o ihale yeri ve zamanı...

TOKİ, Ağrı Suçatağı'nda 72 konutu 82 bin 56 TL'den satışa sunuyor! 512,85 TL taksitle!

TOKİ, Ağrı merkez Suçatağı'ndaki 72 adet konutu satışa sunuyor. En düşük konut fiyatının 82 bin 56 TL olduğu konutlarda en yüksek fiyat 95 bin 661 TL

Afetzedelere devlet konutu Haberi

Afetzedelere devlet konutu

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, afetler nedeniyle mağdur olan hak sahiplerine devlet eliyle konut yapılarak teslim edilmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''Muğla İli Menteşe İlçesi Zeytinköy Mahallesinde 06.09.2017 tarihinde meydana gelen orman yangını felaketi nedeniyle yerleşim alanında kalan 25 adet konut ve 6 adet ahır kullanılamaz duruma gelmiştir
Yaşanan yangın felaketi, Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığının 16.10.2017 tarih ve 152177 sayılı Olur'u ile Menteşe İlçesi Zeytinköy Mahallesi için "Genel Hayata Etkili" kabul edilmiştir. Hak Sahiplerinin belirlenmesi amacıyla 23.0S.2018 tarihli Valilik Olur'u ile Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu oluşturulmuştur.
Mahalli Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu 13.07.2018 tarihli kararıyla 7269 sayılı kanuna göre 25 konut sahibi ve 6...