02 / 10 / 2024

afrika enerji

afrika enerji

Zambiya Enerji Bakanı Christopher Yaluma "Zambiya yatırımları dört gözle bekliyor. Zambiya çok ilginç yatırım fırsatları sunuyor. Özellikle eğitim, madencilik, enerji ve turizm alanlarında yatırım çekiyor" dedi.

İ Yapı İnşaat Afrika'ya enerji veriyor!

İ Yapı İnşaat, Afrika'nın fakir ülkesi Mali'de bin megavatlık enerji işine soyundu. 10 yıl içinde tamamlanması planlanan bu dev projenin ilk etabı Ekim 2017 tarihte başlayacak.

Orta ve Batı Afrika ülkelerine yatırım çağrısı!

Kanada, Kamerun ve Batı Afrika Ticaret Odası Başkanı Yasin Erdem, Batı Afrika'da müteahhitlik, enerji, iletişim, sağlık ve eğitim gibi çok sayıda sektörde yatırım imkanı bulunduğunu ifade ederek, "İş adamlarımızı Batı Afrika'ya yatırıma davet ediyorum. dedi.

Aksa Enerji, Afrika’nın enerji ihtiyacına çözüm getiriyor!

Afrika-Türkiye Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdüren Aksa Enerji, Afrika ülkelerindeki enerji ihtiyacına yatırımlarıyla çözüm getirmeyi hedefliyor.

Aksa Enerji Afrika’daki yeni rotası Madagaskar!

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip bir HFO santrali kurmak için harekete geçti.

Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim Konferansı düzenlendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.

Aksa Enerji Gana'da Elektrik santrali kuracak!

Aksa Enerji, Afrika ülkelerinden Gana Cumhuriyeti'nde 370 megawatt (MW) gücünde elektrik santrali kurulması ve üretilen elektriğin beş yıl süreyle dolar bazlı garantili satışı için anlaşma imzaladı.

Yurt dışına giden Türk enerji şirketlerinin kredisi Türk EximBank'ta!

Türk EximBank Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Metin, ağırlıkla Afrika bölgesinde olmak üzere yurt dışında 19 enerji projesinde yer alan Türk firmalarına 2 milyar 128 milyon dolarlık alıcı kredisi sağlamaya hazır.

Enerjide rota Afrika'ya çevrildi!

Türkiye, enerji sektöründe etkinliğini daha da artırmak için son dönemde rotasını zengin doğal kaynaklara sahip Afrika kıtasına çevirdi.Son iki yılda Kamerun, Nijer ve Kenya gibi Afrika ülkeleriyle enerji anlaşmaları imzalandı...

Türkiye enerjide rotayı Afrika'ya çevirdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hükümetin "Afrika'ya Açılım Politikasına" paralel olarak son iki yılda Cibuti, Kamerun, Nijer, Sudan, Kenya ve Gambiya gibi Afrika ülkeleriyle enerji ve madenler alanında çeşitli mutabakat zabıtlarına imza attı.

Taner Yıldız: Enerjide rota Afrika'ya çevrildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hükümetin "Afrika'ya Açılım Politikasına" paralel olarak son iki yılda Cibuti, Kamerun, Nijer, Sudan, Kenya ve Gambiya gibi Afrika ülkeleriyle enerji ve madenler alanında çeşitli mutabakat zabıtlarına imza attı...

Karadeniz Holding Afrika'ya yöneldi!

Enerji gemisi üreten ve işleten tek Türk firması Karadeniz Holding diğer alanlarda da iddialı. Madencilik, turizm ve faktoringde önemli yatırımları var. Irak, Lübnan ve Pakistan'a elektrik satan şirket son olarak Afrika'ya yöneldi...

Afrika Enerji Forumu gerçekleşti!

Zambiya Enerji Bakanı Christopher Yaluma "Zambiya yatırımları dört gözle bekliyor. Zambiya çok ilginç yatırım fırsatları sunuyor. Özellikle eğitim, madencilik, enerji ve turizm alanlarında yatırım çekiyor" dedi.

Ersin Aydeniz'den Türk yatırımcılara Afrika'ya enerji yatırımı çağrısı!

Nijerya'da 1.5 yıldır faaliyet gösteren E7 Grup'un CEO'su Ersin Aydeniz, Türk yatırımcıları Afrika'ya çağırdı. Ersin Aydeniz Türk yatırımcılara "Enerji alanında büyük açık var" dedi..

afrika enerji Haberi

afrika enerji

Karadeniz Holding'in ana sponsorluğunda düzenlenen "Afrika Enerji Forumu"nda konuşan Yaluma, forumun enerji sektörlerindeki aktörlerin birbirlerinden çok değerli şeyler öğrenmesini sağlayan bir platform olduğunu ifade etti. Forumun, enerji sektörünün gelişmesine katkıda bulunduğunu söyleyen Yaluma, foruma katılan tüm paydaşların birlikte çalışarak, bir sinerji oluşturması gerektiğini dile getirdi.   


Yaluma, Zambiya’nın Güney Afrika’da yer aldığını ve 8 komşusu olduğunu, 752 bin kilometrelik bir alanı kapsadığını aktardı.


Zambiya’da yaklaşık 14 milyon insan yaşadığını anlatan Yaluma, "Zambiya çok ilginç yatırım fırsatları sunuyor. Özellikle eğitim, madencilik, enerji ve turizm alanlarında yatırım çekiyor. Bu yatırımlara hükümetin verdiği destek ve teşvikler daha çok yatırımcıyı Zambiya’ya çekiyor. Biz, Zambiya’ya dünya üzerinde cennet diyoruz" diye konuştu.


Yaluma, Zambiya’nın bu yıl 50. bağımsızlık yılını kutladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Zambiya, güzel günlere doğru ilerliyor. Hükümetimiz,...