04 / 05 / 2024

Afrika taba

Afrika taba

Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), Afrika kıtasının 54 ülkesinde Türk şehri kurmayı hedefliyor. Okul, hastane, konut, otel ve AVM’nin olacağı pilot şehir için ilk imza 1 yıl içinde atılacak. Projede 2 yıl içinde de inşaat başlayacak.

Afrika'da Türk şehri inşa ediliyor!

Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), Afrika kıtasının 54 ülkesinde Türk şehri kurmayı hedefliyor. Okul, hastane, konut, otel ve AVM’nin olacağı pilot şehir için ilk imza 1 yıl içinde atılacak. Projede 2 yıl içinde de inşaat başlayacak.

Sıla Grup Afrika'da yeni bir sağlık yatırımı yapacakl

Sıla Grup, İran'da toplam bin 750 yataklı, 700 milyon dolarlık iki hastane ihalesi aldı. Sıla Danışmanlık ve Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurul Başkanı Dr. İhsan Şahin Afrika pazarına yeni bir sağlık yatırımı yapacaklarını dile getirdi.

Alpa İnşaat, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklandı!

Su yalıtım kaplamaları, sızdırmazlık malzemeleri ve yapıştırıcı sektöründe faaliyette olan Alpa İnşaat, 30 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor. Firma, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklanmaya başladı.

Miller Holding Afrika'da inşaat projelerine başladı!

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, yükselen pazar olan kara kıta Afrika’da yatırımlara başladıklarını söyledi. Afrika’daki fırsatları değerlendirdiğini ve inşaat alanında yatırım yapmaya başladıklarını belirtti.

Güney Afrika Angola'daki okul kapatılacak!

Güney Afrika Angola'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ile bağlantılı 1 okulun kapatılacağı öğrenildi. Colegio Esperanca Internacional adıyla faaliyet gösteren okulda 750 öğrenci eğitim görüyor.

Taba Enerji Yatırım Tekstil İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Taba Enerji Yatırım Tekstil İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye’de 100 bin TL sermaye ile bugün Taha Gümrükçü ve Safa Batuhan Akbaş imzasıyla kuruldu.

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Türk firmalardan Afrika’ya 55 milyar dolarlık proje!

Türkiye, 2017'nin sonuna kadar Afrika'da 15 büyükelçilik daha açmayı hedefliyor. Türk firmaların, Afrika’da üstlendiği bin 80’e yakın projenin toplam değeri de 55 milyar dolara ulaştı.

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Taca İnşaat, Afrika'da hastane kuracak!

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

Limak Holding'den Afrika'ya 50 milyon dolarlık fabrika!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde Limak Holding de 50 milyon dolarlık fabrika açacak.

Taca İnşaat Batı Afrika'da otel inşa edecek!

Batı Afrika'daki Cibuti Cumhuriyeti'nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu 'Djibouti Ports and Free Zone Authority' (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için Taca İnşaat ile anlaştı.

Afrika'nın çehresini dev projeler değiştiriyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde inşa edilecek Grand İnga Barajı ile kıtanın elektrik ihtiyacının yüzde 40'ı karşılanacak. Tanzanya'da inşası süren Bagamoyo Limanı Afrika'nın dünyaya açılan ticaret kapılarından biri olacak.

Afrika taba Haberi

Afrika taba

Türkiye, yurt dışı yatırımlarına ağırlık verdi. Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), Afrika kıtasının 54 ülkesinde Türk şehri kurmayı planlıyor. 


İşadamlarının Afrika'daki altyapı sorunu nedeniyle yatırım planlarını askıya aldığını belirten TABA Başkanı Fatih Akbulut, "Türkiye'de insanların bir konforu ve standardı var. İnsanlara okul, hastane gibi hizmetleri alıştığı standartta sunmadığınızda sıkıntı yaşıyorsunuz. Afrika'da altyapı oturmadığı için kıtada iş kurmanız, oraya ekip götürmeniz, ekibi uzun süreli tutmanız zor olabiliyor. FETÖ bu konuda aktif rol oynuyor. Biz de hem örgütün işdünyasındaki gücünü kırmak hem de yatırımcıların yolunu açmak için Afrika'da Türk şehirleri kurmaya karar verdik" diye konuştu.


Projeyi 54 Afrika ülkesinde gerçekleştirmek istediklerini belirten Akbulut, "Bugüne kadar Zambiya, Komor Adaları, Kenya, Uganda, Etiyopya, Gana devlet başkanı ve yetkilileriyle ön görüşmelerini yaptık. Projelendirme aşamasını tamamladıktan sonra...