28 / 04 / 2024

afrika ülkeleri altyapı

afrika ülkeleri altyapı

Türk müteahhitler 2020'le kadar Afrika ülkelerine 400 milyar dolarlık altyapı yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyor...

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Mali ve Nijer'den getirilen işçiler Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi!

Afrika ülkeleri Mali ve Nijer’den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında tahliye edilen Türk vatandaşları Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi...

Türk inşaat şirketlerinin gözü Sahra Altı Afrika'da!

Türk inşaat şirketleri son dönemde Sahra Altı Afrika'ya yatırım atağına başladı. Türk şirketleri, bölgede raylı taşımacılık alanında ihaleler alıyor, en modern stadyumlar inşa ediyor ve altyapıda bir çok projeye imza atıyor.

Kanal İstanbul’a Benelüks ülkeleri talip!

Kanal İstanbul için planlama sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Finansmanla ilgili görüşmeler sürüyor. Çinliler de ilgileniyor ama en çok ilgili olan Benelüks ülkeleri'' diye konuştu.

Tanzanya inşaat sektörüyle büyüdü!

Türkiye'nin Afrika açılımı ile ivme kazanan diplomatik ilişkiler dış ticarete ilişkin rakamlara da yansıyor. Afrika ülkeleri büyük potansiyel Türk yatırımcısını bekliyor.

Müteahhitlik hizmetlerinde hedef Sahra Altı Afrika ülkeleri!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ‘İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da altyapı yatırım ihtiyacı artıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rona Yırcalı, "300 milyondan fazla Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi insanı, her yıl 100 milyar dolarlık altyapı yatırımına ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaç artarak devam edecek." dedi.

Afrika yapı ürünleri ihracatı için radara alındı!

YAPI ürünleri ihracatı için Afrika ülkeleri radara alındı. Bu çerçevede Yapı Fuarf na Kenya ve Nijerya gibi ülkelerden konuk olan heyetler ile görüşmelerde bulunuldu.

Türk inşaat malzemesi sanayicileri Afrika’nın inşasına talip!

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Yapı Fuarı’nın ikinci gününde Konuk Bölge Afrika Projesi kapsamında düzenlenen Afrika – Türkiye İnşaat ve İkili İş Görüşmeleri Forumu’na Sahra altı ülkelerinin 19 milyar dolarlık elektrik altyapı ihtiyacı damgasını vurdu.

Karmod, Eritre'de bin kişilik işçi kampı inşa etti!

Karmod Prefabrik, Eritre'de bin kişi kapasiteli işçi kampı inşa etti. Karmod açıklamasına göre, Afrika ülkeleri son 5 yılda şantiye yapı ihtiyaçlarında Türk prefabrik yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalara yöneldi.

Fas, 2014'te Afrika'da en çok turistin geldiği ülke oldu!

Afrika Kalkınma Bankasınca yayınlanan 2015 Afrika Turizm Raporu'na göre, bu kıtadaki ülkeleri 2014'te 65 milyon 300 bin turist ziyaret etti ve 43,6 milyon dolar gelir gelde edildi.

Afrika'da inşaat ve altyapı alanlarında fırsatlar artacak!

10. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi, Senegal'in başkenti Dakar'da gerçekleşti. Ali Koray Erden: Dünya nüfusu üzerinde Afrikalı nüfusunun artacağını ve bu durumun Afrika'da inşaat, altyapı ve ulaşım gibi alanlarda çok sayıda fırsat doğacağını söyledi.

afrika ülkeleri altyapı Haberi

afrika ülkeleri altyapı
2020'e kadar Afrika ülkelerine 400 milyar dolar tutarında altyapı yatırımı gerçekleştirmeyi hedefleyen Türk müteahhitler aynı zamanda altyapısı yetersiz Afrika ülkelerine mimarlık konusunda tecrübe...