26 / 07 / 2024

afrika ülkeleri mobilyası

afrika ülkeleri mobilyası

Mobilya sektöründe özellikle zigon sehpa üretimi ile adından söz ettiren Hatay, Ortadoğu'ya mobilya göndermede iç savaş sebebiyle ulaşım açısından sıkıntı yaşadığından Afrika ülkelerine yönelmeyi planlıyor...

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Mali ve Nijer'den getirilen işçiler Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi!

Afrika ülkeleri Mali ve Nijer’den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında tahliye edilen Türk vatandaşları Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi...

Tanzanya inşaat sektörüyle büyüdü!

Türkiye'nin Afrika açılımı ile ivme kazanan diplomatik ilişkiler dış ticarete ilişkin rakamlara da yansıyor. Afrika ülkeleri büyük potansiyel Türk yatırımcısını bekliyor.

Müteahhitlik hizmetlerinde hedef Sahra Altı Afrika ülkeleri!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ‘İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Afrika yapı ürünleri ihracatı için radara alındı!

YAPI ürünleri ihracatı için Afrika ülkeleri radara alındı. Bu çerçevede Yapı Fuarf na Kenya ve Nijerya gibi ülkelerden konuk olan heyetler ile görüşmelerde bulunuldu.

Karmod, Eritre'de bin kişilik işçi kampı inşa etti!

Karmod Prefabrik, Eritre'de bin kişi kapasiteli işçi kampı inşa etti. Karmod açıklamasına göre, Afrika ülkeleri son 5 yılda şantiye yapı ihtiyaçlarında Türk prefabrik yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalara yöneldi.

Fas, 2014'te Afrika'da en çok turistin geldiği ülke oldu!

Afrika Kalkınma Bankasınca yayınlanan 2015 Afrika Turizm Raporu'na göre, bu kıtadaki ülkeleri 2014'te 65 milyon 300 bin turist ziyaret etti ve 43,6 milyon dolar gelir gelde edildi.

Afrika ve Ortadoğulu yatırımcılar Didim'den konut alıyor!

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim'de geçmiş dönemde özellikle İngilizler'in çok sayıda konut aldığını belirtti. Didim'de son dönemlerde Afrika ve Ortadoğu vatandaşlarının konut sahibi olmaya başladığı belirtildi.

Afrika yapı sektörü AfricaBuild Lagos'ta buluşacak!

Dünyanın en büyük fuar şirketleri arasında yer alan ITE Group PLC. ve fairtrade Messe GmbH & Co KG, Afrika kıtasının en büyük ekonomisine sahip olan Nijerya’da, Afrika yapı ve inşaat sektörünü bir araya getiriyor.

Dedeman Afrika Gana'da otel açacak!

Türkiye'nin en köklü turizmcilerinden biri olan Dedeman Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Banu Dedeman, Afrika'ya açılacaklarını söyleyerek, "3 yıldızlı yeni bir marka yaratacağız" diyor.

AE Arma Elektropanç'ın yeni hedefi Afrika!

3 kıtada 7 milyon metrekareden fazla çeşitli fonksiyonel teknik müteahhitlik hizmeti veren AE Arma- Elektropanç, hedefine Afrika'yı da aldı.

MOBSAD toplantısıyla Türk mobilyasının dünyadaki konumu değerlendirildi!

Mobilya sektörüne yön veren MOBSAD (Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği), 6 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da InterContinental Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Türk mobilyasının dünyadaki konumunu mercek altına aldı.

afrika ülkeleri mobilyası Haberi

afrika ülkeleri mobilyası


Hatay'ın ihracatta Suriye'yi yol olarak kullandığını, bu ülkedeki iç savaşın kendilerini de etkilediğini belirten Yapar,"Antakya'nın Suriye'ye ciddi ihracatı yoktu ama yol olarak kullandığımız bir bölgeydi. Şimdi Suudi Arabistan'a, Ürdün'e, Lübnan'a mal göndermede problem yaşıyoruz. Bu ülkelere deniz yoluyla ulaşabiliyorsunuz ama bu da maaliyeti artırıyor. O zaman da rakiplerimize karşı dezavantajlı duruma düşüyoruz. Avantajlı ülkeler için bir arayışa giriyoruz. Mobilyacılık anlamında en büyük alıcı şu an Irak. Arkasından Türk cumhuriyetleri geliyor. ABD'ye ihracat devam ediyor ama en büyük hedefimiz Afrika. Nasip olursa aralık ayında Fas gezisi düzenlemeyi, ürünlerimizi tanıtıp, ihracat yapmayı hedefliyoruz."


İhracatta 6 yılda 10 kat artış


Hatay'da mobilyacılığın önemli sektör olduğunu ve birçok kişinin bu işten ekmek yediğini vurgulayan Yapar, kentte 2006'dan 2012'ye ihracatın 10 kat arttığını ancak bunu yeterli...