07 / 05 / 2024

Afyon 2015 Akıllı Kent Çevre Düzeni Planı

Afyon 2015 Akıllı Kent Çevre Düzeni Planı

Afyonkarahisar Belediyesi'nin davetlisi olarak ilimize gelen Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, Afyon'un 2030 yılı Akıllı Kent Çevre Düzeni Planını çizdiler.

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Anadolu Gayrimenkul Akıllı Ofisler ve Mobilite etkinliği 17 Eylül'de!

Bir Anadolu Grubu markası olan Anadolu Gayrimenkul’un platin sponsorluğunda, Harvard Business Review Türkiye tarafından 17 Eylül 2015 tarihinde “Akıllı Ofisler ve Mobilite’’ etkinliği gerçekleştirilecek.

Bursa Akıllı Belediyecilik Zirvesi 14-15 Mayıs'ta!

Marmara Belediyeler Birliği 14-15 Mayıs 2015 tarihinlerinde,Bursa'da Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde Akıllı Belediyecilik Zirvesi düzenliyor.

Afyon'un Akıllı Kent Çevre Düzeni Planı çizildi!

Afyonkarahisar Belediyesi'nin davetlisi olarak ilimize gelen Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, Afyon'un 2030 yılı Akıllı Kent Çevre Düzeni Planını çizdiler.

Revo Capital’in Cosa Akıllı Kombi Kiti yüzde 30'a varan tasarruf sağlıyor!

Doğalgaz tüketiminde yüzde 30’a varan tasarruf sağlayan yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni geliştiren, üreten ve pazarlayan Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri, 23 Şubat 2015 tarihinde Revo Capital ile yatırım sözleşmesini i

Akıllı Şehirler Çalıştayı gerçekleştirildi!

Başkent Ankara'nın geleceğine ufuk çizmek ve Araştırma - Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle “Akıllı Şehirler Çalıştayı” 05 Şubat 2015 tarihinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirildi.

Akıllı Ev Sistemleri Eğitimi 31 Ocak'ta!

SmartBS Otomasyon ve Mühendislik Sistemleri 2015 yılı boyunca ayda bir kez “Akıllı Ev Sistemleri” üzerine eğitimler düzenleme kararı aldı. Akıllı Ev Sistemleri Eğitimi 31 Ocak'ta başlıyor.

Türkiye’nin ilk akıllı deposu için geri sayım başladı!

Akıllı raf sistemleri ile Türkiye’de ve dünyada önemli bir marka haline gelen Temesist Raf, Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli tam otomatik, tamamen insansız çalışan akıllı deposunu 2015 yılında üretmeye hazırlanıyor.

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı 29-30 Nisan 2015'te!

"Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı"nın dünyada giderek artan enerji talebinin daha rasyonel kullanılmasına akıllı sayaç politik ve stratejileri ile akıllı binalar ile otomasyon sistemlerine büyük katkı sağlanacağı düşünülüyor.

Akıllı ampul EmberLight 2015'te evlerde!

Giderek daha fazla önem kazanan akıllı ev teknolojilerine Emberlight isimli yeni bir üye daha katılıyor. Son zamanlarda akıllı ev teknolojileri artık daha fazla karşımıza çıkıyor.

Future Park projesi akıllı otomasyon sistemleriyle donatıldı! 2015 Teslim!

İsmini İngilizce 'gelecek' anlamına gelen 'Future'dan alan Hiper Gayrimenkul'ün projesi, akıllı ev sistemleriyle donatılıyor. Projeyle, 'Kombi açık mı?' derdi bitiyor. Future Park projesinde teslimler 2015'in sonunda gerçekleşecek...

İnşaatta akıllı gözlük dönemi başlıyor!

Anadolu Üniversitesi ( AÜ ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki 2 öğretim üyesinin üzerinde çalıştığı inşaatta akıllı gözlük projesiyle inşaat sektöründeki hatalı yapıların önüne geçilmesi hedefleniyor...

Mehmet Çevik: Akıllı Bisiklet Projesi'ni, Tarihi Yarımada'ya da taşıyacağız!

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik yaptığı açıklamada "Kadıköy-Kartal hattında yaklaşık bir yıldır uygulanan, Florya-Yeşilköy hattında da yakında başlayacak. Akıllı Bisiklet Projesi'ni, Tarihi Yarımada'ya da taşıyacağız" dedi

Afyon 2015 Akıllı Kent Çevre Düzeni Planı Haberi

Afyon 2015 Akıllı Kent Çevre Düzeni Planı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin davetlisi olarak ilimize gelen Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, Afyon’un 2030 yılı Akıllı Kent Çevre Düzeni Planını çizdiler.


“ŞBP 361/A Şehircilik Projesi” kapsamında 2014-2015 öğretim yılında “Afyonkarahisar Kent Bütününü” çalışma alanı olarak seçen öğrenciler, hazırladıkları Afyonkarahisar Kent Bütünü Çevre düzeni çalışmalarını açılan sergiyle beğeniye sundu.


Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ayfer Örten, Ziya Arı, Başkan Danışmanı Abdülkerim Çalışkan, Belediye Meclis Üyesi Özcan Şarlak, Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcıları Mustafa Oruç ve Hüseyin Eyduran, Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.


Kentin mekansal yapısını belirleyen fiziki, sosyal, ekonomik, yönetsel, kültürel değerlerin araştırılması ve analizine yönelik çalışmaların yapıldığı projeye 23 öğrenci ve 4 öğretim elemanı katıldı.


Doç. Dr....