10 / 05 / 2024

Ağaoğlu RES

Ağaoğlu RES

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, satışı yapılan iki RES dışında, grup bünyesindeki 17 şirkette toplam 1084 MW yenilenebilir enerji yatırımı projesini geliştirmeye devam ettiklerini açıkladı

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Ağaoğlu 2019’u enerji yatırımıyla kapatıyor!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 125 MW Kurulu güce ve yaklaşık 850 milyon liralık yatırım değerine sahip olan 125 MW’lık Balıkesir RES projesinin ilk fazı devreye girdi. Yatırımın 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Ağaoğlu'ndan 1 milyar liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşmesini imzaladı. 

Ağaoğlu'ndan 2 RES projesi için 330 milyon TL'lik yatırım!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova’daki 2 RES projesinin rüzgâr türbinleri için Alman Nordex GmbH ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Ağaoğlu Gemlik Körfezi'nde RES yatırımı yapacak!

Ağaoğlu Enerji Grubu bünyesinde rüzgar enerji santralleri (RES) yatırımları yapmak amacıyla kurulan Bakır Enerji Elektrik üretim AŞ, Kürekdağı RES projesi kapsamında Gemlik Körfezi’nde yatırım yapacak

Ali Ağaoğlu'na Res izni verildi!

Seferihisar'da kuracağı RES için EPDK'ya açtığı hukuk savaşını kazandı. Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Seferihisar'a kuracağı 7 adet türbinden oluşan rüzgar santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna açtığı davayı kazandı.

Sit alanı Ağaoğlu'na geri verildi!

İşadamı Ali Ağaoğlu'nun 1. Derece doğal sit alanı üzerine kurmayı planladığı 7 RES için yeniden üretim lisansı verildi. Seferihisar'da lisansı iptal edilen rüzgâr santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) açtığı davayı kazandı.

Ali Ağaoğlu: 17 şirkette enerji yatırımına devam ediyoruz!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, satışı yapılan iki RES dışında, grup bünyesindeki 17 şirkette toplam 1084 MW yenilenebilir enerji yatırımı projesini geliştirmeye devam ettiklerini açıkladı

Ali Ağaoğlu, Gökçeada ve Tatlıpınar RES ihalelerini kazandı!

Ağaoğlu Gökçeada RES ve Tatlıpınar RES ihalelerini, Türkiye'de bugüne kadar rüzgar yatırımı için verilen en yüksek bedel olan 5,55 krş. / kWh ile kazandı. Toplam  680 milyon TL yatırımla hayata geçecek her iki tesisin de 2013 yılında devreye alınması hed

Ali Ağaoğlu, Sakarya Trafo Merkezi ihalesini kazandı!

Ağaoğlu Enerji Grubu şžirketlerinden Marmarares Elektrik Üretim A.şž. , Sakarya TM için TEİAşž tarafından düzenlenen RES katkı payı yarışmasında en yüksek teklifi vererek çubuklu-Osmaniye RES 'in üretim lisansını alma yolunda en büyük engeli aşmış oldu.

Ağaoğlu, Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali ihalesini aldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, rüzgar enerjisi santrallerine bir yenisi daha ekliyor. Şirketten yapılan açıklamada, Bandırma Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ihalesini kazandığını açıkladı...

Ağaoğlu My Towerland'in ikinci etabı satışa çıkıyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu Towerland projesinde 54 katlı yüksek bloktan oluşan ikinci etabı bu ay içinde satışa sunacak

Ali Ağaoğlu: İliklerime kadar sigortalıyım!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Her şeyim sigortalı, özellikle sağlık sigortalarını çok önemsiyorum. Sigorta zengin işi değil, gerçekte olası zararlarını karşılayamayacakların  sigo

Ağaoğlu RES Haberi

Ağaoğlu RES

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun mevcut kurulu gücü 33 MW olan Akdeniz Elektrik Üretim A.Ş.’ye bağlı Mersin Rüzgâr Enerjisi Santrali ile Galata Wind Enerji Limited Şirketi bünyesinde kurulu gücü 93 MW olan Bandırma’daki Şah Rüzgar Enerjisi Santrali hisselerinin tamamı Doğan Grubu tarafından satın alındı.


Anlaşmaya ilişkin değerlendirme yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, satışı yapılan iki RES dışında, grup bünyesindeki 17 şirkette toplam 1084 MW yenilenebilir enerji yatırımı projesini geliştirmeye devam ettiklerini belirtti. Ali Ağaoğlu, cari açığın azaltılması için mücadele eden Türkiye ekonomisi için enerji alanında yapılacak her türlü değer artışının çok büyük bir önem taşıdığını söyledi. Bu nedenle Doğan Enerji ile yapılan anlaşmadan büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı. Ağaoğlu, satışla ilgili olarak şöyle dedi:


"Satışı yapılan iki rüzgar santralini de...