29 / 04 / 2024

ağır inşaat malzemeleri

ağır inşaat malzemeleri

Ağır inşaat ekskavatörlerinin satışı, Çin'de altyapı projelerinin genişletilmesinin sonucu olarak Mayıs ayında iki kat arttı...

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

İTO: İnşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39'lük artış!

İstanbul Ticaret Odası Kasım ayına ilişkin fiyat endekslerini yayımladı. Kasım 2023’te toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; inşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39 artış kaydedildi.

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık destek projeleriyle gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için toplam 45 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Dream Hırdavat Metal İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Dream Hırdavat Metal İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Ltd.Şti. Beylikdüzü'nde 600 bin TL sermaye bedeli ile Ali Gezer tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Mayıs 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdüğü belirlendi. İşte raporda yer verilen tüm veriler...

İnşaat malzemeleri ihracatı 6 ay sonra artışa geçti!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemeleri ihracatı Mart'ta 2,71 milyar dolara çıktı. Böylece 2022 Eylül'den bu güne en yüksek rakam kaydedildi. 

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi bu yılın şubat ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azaldı. 

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Koçtaş’ta ahşap ve inşaat malzemeleri ne kadar? İşte 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

Koçtaş’ta ahşap ve inşaat malzemeleri ne kadar? Bazı ahşap modelleri derledik. İşte 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bauhause’da inşaat malzemeleri ne kadar? İzocam çatı şiltesi 265 TL! İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bauhause’da inşaat malzemeleri ne kadar? İzocam çatı şiltesi 265 TL’den satışa sunuluyor. İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

ağır inşaat malzemeleri Haberi

ağır inşaat malzemeleri


Ağır inşaat ekskavatörlerinin satışı, Çin'de altyapı projelerinin genişletilmesinin sonucu olarak Mayıs ayında iki kat arttı. Sektör uzmanları, büyük inşaat ekipmanı için talebin Çin’de ve dünyada artması nedeniyle sektörün son 10 ayda istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü doğruladı.


Finansal istatistiklerde pazar lideri olan Şanghay merkezli Wind Information’ın verilerine göre, büyük ekskavatör üreticilerinin satışları geçen ay 11.283 âdete yükseldi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106 artış olduğu anlamına geliyor. Sektörün ne denli büyüdüğünü görmek için, 2016 rakamına göre bu yılın ilk beş ayında iki kat artarak 66.142’e ulaşan ekskavatörlerin yurtiçi satışlarına bakmak yeterli. Satış rakamlarının artmasında yurtdışı pazarı da güçlü bir itici güç oldu.


Ekskavatörlerin başlıca üreticilerinden biri olan Sany Heavy Industry’nin satışları bu yılın ilk üç ayında   % 30 artış...