05 / 05 / 2024

ağır sanayi bölgeleri

ağır sanayi bölgeleri

İmar planlarında belirtilen sanayinin yoğun olarak yer aldığı bölgeler, sanayi bölgesi olarak nitelendiriliyor. Peki, imar planında ağır sanayi bölgesi nedir? İşte imarda ağır sanayi bölgeleri..

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı. İşte detaylar...

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Müteahhitler depremin yıkıcılığını azaltabilmek amacıyla kentsel dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirterek, Yarısı Bizden Kampanyası'nın deprem bölgesinde de uygulanması çağrısında bulundu. 

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

Prof. Dr. Naci Görür, tek tek açıkladı! Bu bölgelerde deprem bekleniyor! İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası'na dikkat! 

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için yeni bir deprem uyarısını dile getirdi. Görür, deprem beklediği bölgeleri ve illeri de tek tek sıralayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Çağrı Asfalt İnşaat Hafriyat Metal Elektrik Temizlik Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çağrı Asfalt İnşaat Hafriyat Metal Elektrik Temizlik Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Kocatepe tarafından kuruldu.

Altın küpelerde yüzde 30'a varan indirim! Kaçırılmayacak büyük fırsat! İşte Altınbaş 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüm altın küpe modellerinde yüzde 30'a varan indirim fırsatı başladı. Altınbaş'ta baget küpelerden, halka küpeye kadar tüm ürünlerde büyük kampanya başladı. Peki altın küpe fiyatları ne kadar? İşte Altınbaş altın küpe fiyat listesi 20 Ekim 2022..

Kırtasiye ürünlerine büyük zam! Kesenin ağzını sonuna kadar açın

Okulların açılmasına sayılı günlerin kala,  Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil tarafından kırtasiye ürünlerine büyük zam geldiğini açıklayarak merdiven altı yerler için uyarılarda bulundu.

ağır sanayi bölgeleri Haberi

ağır sanayi bölgeleri

İmar planında ağır sanayi bölgesi nedir?

İmar planlarında belirtilen sanayinin yoğun olarak yer aldığı bölgeler, sanayi bölgesi olarak nitelendiriliyor. Ağır sanayi tesisi ise, yoğun şekilde çevreyi etkileyen sanayi yatırımlarına deniyor.


Ağır sanayi tesislerinin ortaya çıkardığı olumsuzluklar nedeniyle yerleşim yerlerinden güvenli bir uzaklıkta olması gerekiyor. Planlı yerleşim ve şehrin sağlıklı gelişimi kapsamında sanayi bölgelerinin iyi bir şekilde konumlandırılması şart.


Organize sanayi bölgeleri..

Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçalarının imar planlarındaki oranlar dahilinde gerekli idari, sosyal ve teknik altyapı alanları ile küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık alanları, teknoloji geliştirme bölgeleri ile...