12 / 05 / 2024

Ağırnas Vadisi kazı çalışmaları

Ağırnas Vadisi kazı çalışmaları

Ağırnas Vadisi'ndeki tarihi yerleşimler araştırılıyor. Mimar Sinan'ın doğduğu belde olan Ağırnas'taki eski Bizans kaya yerleşimlerinde yapılan araştırmada, kilise, konut ve ambarlardan oluşan 50 yapı belirlendi...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

Riva'da inşa edilen Düşler Vadisi projesinin 2-3 sene içinde tamamlanacağı belirtildi. Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

91 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 5 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, diğer betonarme evlerden daha pratik inşa edilmektedir. Temel kazısına gerek bile duymadan pencere ve kapı dahil olmak üzere tüm parçaları fabrikada üretilmektedir. Peki bu yapılar ne kadardır?

KİPTAŞ Sular Vadisi'ndeki kafe-restoran 10 yıllığına kiraya verilecek!

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sular Vadisi'nde yer alan kafe-restoranı 10 yıllığına kiraya verecek. 

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki kafeterya 10 seneliğine kiraya veriliyor!     

KİPTAŞ, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Başak Mahallesi, Yunus Emre Caddesi, No: 2/4 A Sular Vadisi 3. Bölge'de yer alan Ticari İşletme Vasfına sahip kafeteryayı 10 seneliğine kiraya veriyor. İşte aylık ve yıllık kira bedeli...

İzmir için son dakika kararı! Bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı!

İzmir ili, Aliağa ilçesi, Kazım Dirik ve Kültür mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o karar...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaz Dağları imara mı açılıyor?

Balıkesir'e bağlı Edremit Belediyesi'nin Kaz Dağlarını yeniden imara açtığı ve tarım arazilerini doğrudan satış yoluyla satışa çıkarttığı iddia edildi. 

İmamoğlu Ailesi Kaz Dağları’nda ağaçları keserek villa mı inşa etti?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Kazdağları'nı savunmak demek yaşamı savunmak demektir" dedi ancak İmamoğlu Ailesi o Kaz Dağları'nda ağaçları keserek villalar inşa etti...

Gap Vadisi 4. Etap Projesi açılışa hazırlanıyor!

Sıcak bir iklim kuşağında yer alan Şanlıurfa’da yeşil alan ihtiyacını gidermek için şehir merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir yeşil alan atağı gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Vadisi 4. Etap çalışmalarında sona gelindi.

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.

Ağırnas Vadisi kazı çalışmaları Haberi

Ağırnas Vadisi kazı çalışmaları

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından, 2005 yılında 1. Derecede Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen ancak bugüne dek araştırma yapılmayan Ağırnas beldesindeki vadide, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle geçen yıl başlatılan çalışmanın ikinci etabı sürüyor. 


Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Karakaya başkanlığında doktora öğrencileri Savaş Maraşlı ve Derya Güneri ile yüksek lisans öğrencileri Kemal Karaca ve İsa Kapçak'tan oluşan ekip, bakanlık temsilcisi Hamdi Oktay gözetiminde, bölgede yaptığı incelemelerde, Bizans dönemine ait çok sayıda kilise ve konut ile ambar tespit etti.


Doç. Dr. Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Koramaz Dağı'nın batısında kalan Ağırnas Vadisinin kuzeydoğu bölgesinde çalışmalar yaptıklarını ve yaklaşık 30 güvercinlik bulduklarını anımsattı.



- "Büyük bir nekrapol alanı tespit ettik"



O dönemde yaşaya insanların gübresini...