28 / 04 / 2024

Agora çevresi tahliye

Agora çevresi tahliye

İzmir'in kent merkezindeki en önemli tarihi hazinesi Agora ve çevresindeki eski yapıları işgal eden hurdacılar, bu binalar için alınan yıkım kararından ardından tahliye edildi. Hurdacılar kamyonlar dolusu hurdayı yükleyip götürdü.

İzmit'te halkevi dükkanları için tahliye kararı!

İzmit Belediyesinden yapılan açıklamada Halkevi dükkalarının tahliye edileceği belirtildi. Halkevi dükkânlarının tahliyesiyle ilgili devam eden süreçte alınan son karar açıklandı. Son bilgiler İzmit Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünden geldi.

Sakarya Akyazı ile Karacasu Kanalı Islahı ve Çevresi için acele kamulaştırma!

Sakarya Akyazı'ya bağlı Ömercikler Mahallesi ve Karacasu Kanalı Islahı ve Çevresi kapsamında Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kiracılar gerekçesiz tahliye edilir mi?

Ev sahipleri ile kiracıların arasındaki yasal ilişki Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince ev sahipleri ile kiracıların birbirine karşı birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracılar gerekçesiz tahliye edilir mi?

Tuzla Antik Mendirek ve Çevresi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı yolda!

Tuzla Antik Mendirek ve Çevresi için yapılan 1/ 1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı başvuru İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından değerlendiriliyor...

Maltepe Bryas Sarayı ve çevresi koruma amaçlı imar planı askıda!

Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan Maltepe Bryas Sarayı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı. İşte Bryas Sarayı ve çevresi koruma amaçlı imar planından detaylar...

Agora, serin bir ortamda alışveriş keyfi yaşatıyor!

Agora Alışveriş Merkezi, dev soğutma sistemiyle sıcak yaz aylarında serin mekanlar da alışveriş keyfine keyif katıyor. Agora'da, ziyaretçilerin rahat bir ortamda alışveriş yapması için kapalı mekanlarının ısısı 23-24 derece arasında tutuluyor.

Yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği!

Kira Kanunu gereğince, kiraya konu olan evi sonradan edinen kişi, bu eve ihtiyacı olması halinde kiracıdan tahliyesini bir dilekçe ile isteyebiliyor. İşte yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği...

Yeni malikin tahliye hakkı!

Ev sahipleri kira kanununda belirtilen durumların vuku bulması halinde kiracıyı tahliye edebiliyor. Kanun gereğince malikin yeni malik, ihtiyacı olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte yeni malikin tahliye hakkı...

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Borçlar Kanunu'nda gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Kiracısının tahliyesini isteyen ev sahibi ne yapabilir? Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye yolları!

Taşınmaz sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için haklı şartlarının bulunması gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Kiracının tahliye davası gerekçeleri nelerdir? İşte, Kiracı tahliye yolları!

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Taraflar arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartlarının kesin olarak belirlendiği belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Belgenin geçerli sayılabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. İşte, tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Tahliye taahhütnamesi nasıl yazılır?

Tahliye taahhütnamesi,kiracının istenen sürede itirazsız kendiliğinden tahliye edeceğine ilişkin verdiği söz olarak ifade ediliyor. Ancak bunun yazılı olarak yapılması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl yazılır?

Kiracı tahliye bildirimi nasıl olmalı?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yoluyla fesh edilebiliyor. Kiracı tahliye bildirimin geçerli olabilmesi için bazı özellikler taşıması gerekiyor. Peki, kiracı tahliye bildirimi nasıl olmalı?

Agora çevresi tahliye Haberi

Agora çevresi tahliye


Çevredeki diğer yapılar için de son derece tehlikeli olan hurda depoları, özellikle turistlerin yoğun olarak geldiği Agora örenyeri çevresinde kötü görüntünün yanında bir dinamit deposundan farksızdı.


Hurdacıların tahliye edildiği eski yapıların bulunduğu sokakta kaçak yapılan derme çatma dükkanlar da dikkat çekti. Yıkılacak yapıların hemen yanında bulunan ve içi boşaltılan tarihi Agora hamamı da yeniden restore edilerek turizmin hizmetine sunulacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce de Agora ve çevresinde yaptığı milyonlarca TL değerindeki kamulaştırmalarla eski binaları yıkıp, buraları tarihi değerlerin ortaya çıkarılması için arkeologlara teslim...