02 / 05 / 2024

Ağrı yangınları

Ağrı yangınları

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir evde çıkan yangında dumandan zehirlenen iki kardeş hayatını kaybetti. Olayda hayatını kaybeden kardeşlerin cenazeleri, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Antalya'da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

Antalya'da çıkan yangınlara yönelik açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da ağır hasarlı binaların yıkılacağını ve yenilerin inşa edileceğini dile getirdi.

Adana'da 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana'daki sağanak ve taşkınlarıyla ilgili olarak "İlk hasar tespit çalışmalarında 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yaptık." dedi.

İsmail Üzmez: Turizm bölgeleri orman yangınlarından korunmalı!

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez orman yangınlarında en iyi şekilde organize edilmesi için yangınla mücadele komisyonu kararları alındığını, turizm bölgelerinin orman yangınlarından korunması gerektiğini söyledi.

Yangın yönetim Sistemi ile orman yangınlarının büyümesinin önüne geçiliyor!

‘Yangın yönetim Sistemi’ ile orman yangınların büyümesinin önüne geçiliyor. 2 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen proje, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamalara göre 2013 yılı sonunda kuruma 60 milyon TL tasarruf sağladı.

Özer Hıncal: Yangın yönetim sistemi orman yangınlarına hızlı müdahaleyi sağlıyor!

Arvento ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2007’den beri yürüttüğü ‘Yangın yönetim Sistemi’ ile orman yangınların büyümesinin önüne geçiliyor. Orman yangınlarına en etkin ve hızlı müdahale edilmesine olanak sağlıyor...

Kanada'daki orman yangınları kontrol altına alınamıyor!

Kanada'nın Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

Orman yangınlarına köpükle müdahale tatbikatı yapıldı!

Mersin Orman Bölge Müdürü Baca: "Orman yangınlarına ilk müdahale süremiz geçen yıl ortalama 17 dakikaydı, bu yıl süremizi 15 dakika ve altına indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları sürüyor!

Bazı incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınlarına müdahale konusunda son 10 yılda büyük gelişme sağladıklarını söyledi.

Lokman Çağırıcı: Mahmutbey’de 200 bin metrekareye bölge parkı yapacağız!

Bağcılar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın desteğiyle düzenleniyor. Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Muazzez Ersoy konseri Bağcılarlı kadınlara unutulmaz anlar yaşattı...

Ağrı yangınları Haberi

Ağrı yangınları

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Uluyol Mahallesi Palamut Sokak'ta oturan anne Ayfer Bulut (38) dün gece çocukları Berat (4) ve Muhammet'i (9) uyuttuktan sonra aynı zamanda komşuları olan kayınpederinin evine gitti.


Bir süre sonra duman çıktığını görerek eve giden anne Bulut, bir koltuk ile televizyon ve kablolarında yanma meydana geldiğini ve söndüğünü gördü. Çocuklarının yattığı odaya giden Bulut, dumandan etkilenen Berat'ın yatağında, Muhammet'in de yatağın altında hareketsiz bir şekilde yattığını gördü.


Bulut ile akrabalarının bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük Berat'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Sağlık ekiplerince Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Muhammet ise yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Olayda hayatını kaybeden kardeşlerin cenazeleri, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Bu arada baba Turgut Bulut'un ise İstanbul'da olduğu...