25 / 08 / 2024

ağustos ayı bütçe açığı

ağustos ayı bütçe açığı

8 aylık dönemde bir önceki aynı dönemde 231 milyon TL olan bütçe fazlası, 2,7 milyar TL açığa dönüştü. Maliye Bakanı Şimşek, bozulmaya rağmen yıl sonunda bütçe açık hedefinin rahatlıkla tutturulacağını söyledi.

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Alınan tedbirler etkisini gösterdi! Ağustos ayında tüketici beklemeyi tercih etti!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar sektörde etkisini gösterirken ikinci el araçlarda küçük fiyat düşüşleri yaşanmaya başlandı. Al-satçı kişilerin yerini ihtiyacı olan tüketicilerin almaya başlamasıyla ağustos ayında yeni araç ilanı girişlerinde düşüş yaşandı.

Ağustos ayında yüksek çıkan enflasyonu hangi harcamalar tetikledi?

TÜFE’de yüzde 9,09’la en yüksek ağustos ayı enflasyonu gerçekleşti. Aylık enflasyonun 2,78 puanlık bölümü ağustosta yüzde 16,61 artan ulaştırma, 2,27’lik bölümü de yüzde 8,48 artan gıda fiyatlarından oluştu.

Kuveyt Türk emekli promosyonları belli oldu: Ağustos ayında emekli maaşı alanlara özel yeni promosyon tutarları!

Ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken, bankaların maaş aralıklarına göre sunacakları güncel promosyonlar hakkında yapılan araştırmalar halen devam etmektedir.

Volvo'dan akıl almaz liste: Ağustos ayı fiyat listesi görenleri şoke etti

Türkiye'de otomobil fiyatları yükselmeye devam ederken Volvo da Ağustos ayı fiyat listesini paylaştı. İşte ağızları açık bırakacak Volvo otomobil fiyatları...

Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu: 2023 Ağustos kira zammı ne kadar oldu? 

TÜİK ağustos ayı kira artış oranı TEFE-TÜFE netlik kazandı. Ağustos 2023 kira zammı bugün belli olan TÜİK enflasyon verileri kapsamında netlik kazandı. İşte detaylar...

Ağustos ayı girer girmez BMW 1 Serisi’ne tam 50 bin 600 TL zam geldi!

Temmuz ayında hemen hemen tüm modellerine dev zam yapan BMW, ağustos ayına girer girmez 1 Serisi’ne tamı tamına 50 bin 600 TL zam yaptı. BMW’in ağustos ayı kapsamında 1 Serisi’ne yaptığı zammın ardından en düşük 1 Serisi’nin fiyatı merak konusu oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Bütçe dostu Samsung Galaxy A54 A101'de! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

A101, Türkiye'nin önde gelen marketlerinden biri olarak bütçe dostu Samsung Galaxy A54'ü müşterileri için satışa sunuyor. Sakın bu fırsatı kaçırmayın! Hemen bakın... İşte bütün ayrıntılar...

Bütçe dostu Realme C21 Nisan fiyatı merak ediliyor! İşte 26 Nisan 2023 fiyat listesi

Hepsi Burada'nın Nisan ayı kampanyası içinde 'Realme C21Y' modeli bulunuyor. Realme C21, yenilikçi özellikler sunmasa da, uygun fiyatlı bir telefon olarak bütçe dostu olması ile tercih edilen bir modeldir. peki 26 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Bütçe dostu Renault Clio fiyatlarında son dakika fırtınası! Peş peşe açıklandı! Gören duyan inanamadı!

Ülkemizin en çok satılan modelleri arasında yer alan Renault Clio Mart 2023 model yılı fiyatları ortaya çıktı!...Bütçe dostu Renault Clio fiyatları belli oldu! 6 Nisan 2023 fiyat listesi...

ağustos ayı bütçe açığı Haberi

ağustos ayı bütçe açığı


Maliye Bakanlığı mali tatilin ardından Temmuz ve Ağustos aylarını içeren bütçe gerçekleşmelerini yayınladı. Bütçe Temmuz’da 5,3 milyar TL açık, Ağustos’ta 5,9 milyar TL fazla verdi. Ocak-Ağustos dönemini kapsayan 8 aylık dönemin sonunda ise bir önceki aynı dönemde 231 milyon TL olan bütçe fazlası, 2,7 milyar TL açığa dönüştü.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, dönemsel olarak karşılaştırıldığında bir bozulma görülse de, yıl sonu açık hedefinin tutturulacağını belirtti. Şimşek, Ağustos ayı sonundaki 2 milyar 719 milyon TL’lik açığın, yıl sonunda  33,3 milyar TL olarak hedeflenen toplam açığın yüzde 8,2’si düzeyinde olduğunu hatırlatarak, “Dolayısıyla rakamlar yıl sonu bütçe hedefini rahat bir şekilde yakalayacağımızı göstermektedir” değerlendirmesini yaptı.


Yılın 8 ayı sonunda 285.8 milyar TL gidere karşılık, 283.1 milyar TL gelir elde edildi. Faiz...