05 / 07 / 2024

Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı

Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent genelindeki tarihi hanları kentin kültürel, turistik ve de sosyal hayatına daha fazla katkı sağlar hale getireceklerini söyledi....

Prof. Dr. Ali Koçak uyardı: İstanbul'da 50 bin bina acil yıkılmalı!

Prof. Dr. Ali Koçak yaptığı açıklamada yapılan incelemelerde mega kent İstanbul'da 2000 yılı öncesinde yapılmış yaklaşık 300 bin bina olduğunu belirterek, bu binalardan acilen yıkılması gerekenlerin sayısının ise 50 bin olduğunu söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Murat Kurum'un 650 bin konut vaadi gerçekçi değil!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un 650 bin konut vaadini eleştiren, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bunun gerçekçi olmadığını söyledi. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2019-2024 arasında TOKİ 8.500 adet, KİPTAŞ 10 bin 39 adet konut teslim etti!

İBB İştiraki KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum'un 650 bin konut vaadinin gerçekleşebilir olmadığını aktaran Kurt, 2019-2024 arasında TOKİ'nin 8.500 adet, KİPTAŞ'ın 10 bin 39 adet konut teslim ettiğini söyledi.  

Bakan Ali Yerlikaya müjdeyi verdi! Her ay 15-20 bin konut ve köy evi hak sahiplerine teslim edilecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hedeflerinin 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 11 ilde 75 bin konutun teslimini yapmak olduğunu açıkladı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt '18 bin 834 bağımsız birime ulaştık' dedi, bakın vatandaş ne yanıt verdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda 18 bin 834 bağımsız birime ulaştıklarını söyledi. Söz konusu paylaşıma vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte Ali Kurt'un o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Ali Dumankaya ve Orhan Dumankaya'dan yeni şirket! 50 bin TL sermaye bedeliyle!

Ali Dumankaya ve Orhan Dumankaya, 50 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da yeni şirket kurdu. Şirketin ismi Dky Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi oldu. 

Ahi Teknik Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahi Teknik Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Yıldız, Halil Yıldız ve İbrahim Yıldız ortaklığında kuruldu.

Calicad Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Calicad Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa M. Ali Bin Daair tarafından kuruldu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdu!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için inşa edilen 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun taşınma işlemi başladı.

Ali Uğur Özderici 395 bin adet pay sattı!

Özderici GYO payları ile ilgili olarak 2,65 fiyat aralığından 395 bin adet satış işlemi Ali Uğur Özderici tarafından gerçekleştirildi.

Ali Uğur Özderici 588 bin 400 adet pay sattı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı payları ile ilgili olarak 2,00 fiyat aralığından 588 bin 400 adet satış işlemi Ali Uğur Özderici tarafından gerçekleştirildi.

Ali Ağaoğlu'ndan kadın derneğine 20 bin TL!

Köşe yazarı Cengiz Semercioğlu ile referandum iddiasına giren Ali Ağaoğlu iddiayı kaybetmişti. Semercioğlu, Ağaoğlu'ndan iddiadan kazandığı takım elbise yerine kadın derneğine bağış yapmasını isteyince, Ağaoğlu da kadın derneği hesabına 20 bin lira yatırdı...

Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı Haberi

Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı

Başkan Yılmaz, Saathane Meydanı Projesi kapsamında restore edilecek Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı'na ait 500 yıllık tarihi Taşhan ve onarımının ardından hizmete açılan Anadolu Selçuklu Devleti Hükümdarı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev dönemi yapılarından 800 yıllık tarihi Çakallı Han'ın, çevresindeki eski yapıların da restorasyonu ile toplumun kültür, sanat ve eğitim hizmetinde kullanmasını sağlayacaklarını kaydetti.


Samsun tarihine ışık tutan eski yapılardan taşhanlar, kentin sosyal hayatında önemli bir yer almaya hazırlanıyor. Bu güne kadar varlıkları pek bilinmeyen taşhanlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri ile yeniden gün yüzüne çıkıyor. Tarihi Saathane Meydanı Restorasyon Projesi kapsamında çevresindeki işyerlerinin yıkılmasıyla özgürlüğüne yeniden kavuşan  Canikli Ali Paşa sülalesinden Hazinedârzâde Süleyman Paşa'nın yaptırdığı Ahi Ali Bin Ali Paşa Vakfı'na ait 500 yıllık tarihi taşhan ile medrese, restore edileceği günü...